Champions League

Ajax o umileste pe Real Madrid: 4-1 pe Bernabeu si “lancierii” sunt in sferturi

Sursă foto: https://twitter.com/AFCAjax/

Seara magica pentru Ajax Amsterdam, echipa care a rasturnat toate calculele hartiei si a eliminat-o pe Real Madrid, detinatoarea trofeului Ligii Campionilor, dupa o victorie uriasa obtinuta chiar in fieful gruparii spaniole.

Real Madrid castigase mansa tur, cu 2-1, la Amsterdam, si parea ca se afla in fata unei simple formalitati in returul cu Ajax, o echipa care a trecut trei tururi de calificare pentru a ajunge in grupele Ligii Campionilor sezonul acesta.

Minutul 7 a adus deschiderea scorului la pasa lui Tadic pentru Ziyech, un inceput perfect de partida pentru “lancieri” care erau pregatiti sa scrie istorie pe Bernabeu.

Acelasi Tadic a pasat decisiv in minutul 18 pentru aparitia lui Neres in fata portii si Ajax devenea favorita la calificare la 2-0!

Prima ocazie pentru Real a aparut abia la jumatatea reprizei, in minutul 23, cand sutul lui Modric a fost respins de Onana. Sapte minute mai tarziu tanarul Vinicius a sprintat furibund spre poarta lui Ajax si a sutat in plasa laterala. Faza care i-a adus accidentarea si iesirea din meci.

Courtois a intervenit decisiv in minutul 35 pe fondul unui joc haotic al madrilenilor mai ales in compartimentul defensiv.

Cu trei minute inaintea pauzei Real Madrid a ratat cea mai mare ocazie a reprizei la sutul lui Bale care a intalnit bara.

Gazdele s-au aruncat in ofensiva in debutul partii secunde si Benzema a ratat de putin poarta in minutul 49 cu un sut din unghi inchis.

In minutul 62 Tadic si-a incununat evolutia cu un gol senzational din marginea careului, un sut la vinclu dupa o faza care a generat interventia VAR la o minge jucata la limita terenului de Mazraoui. In cele din urma centralul german Felix Brych a validat golul si tabela arata un neverosimil 3-0 pentru Ajax.

Sperantele celor de la Real Madrid s-au reaprins dupa golul marcat de Marco Asensio in minutul 70, o reusita care o aducea pe campioana sezonului trecut la doua reusite de calificare.

Dupa doua minute toate sperantele madrilenilor erau spulberate de o executie fabuloasa a lui Schone dintr-o lovitura libera din lateralul terenului. O minge cu bolta care l-a surprins pe Courtois.

In prelungirile partidei Real Madrid a ramas in zece dupa eliminarea lui Nacho pentru doua galbene in doar cateva zeci de secunde.



Ajax o umileste pe Real Madrid: 4-1 pe Bernabeu si “lancierii” sunt in sferturi