Champions League

Ajax elimina Juventus si e in semifinale!

Sursă foto: https://twitter.com/AFCAjax

Ajax Amsterdam continua parcursul fabulos din actualul sezon de Liga Campionilor si ajunge in semifinalele competitiei dupa 2-1 pe terenul lui Juventus Torino in returul sferturilor de finala. In tur fusese 1-1, iar Juventus a condus in fata propriilor fani.

Ajax a ratat prima ocazie a meciului de la Torino in minutul 20 prin Neres si mai ales Van de Beek, ultimul sutand peste poarta din interiorul careului.

Replica lui Juventus a venit trei minute mai tarziu la reluarea lui Dybala din afara careului blocata de portarul Onana.

In minutul 27 Juventus avea sa deschida scorul dupa o faza fixa de la coltul terenului. Cristiano Ronaldo a profitat de o stangacie in marcajul celor de la Ajax si a inscris cu capul al saselea sau gol in noua meciuri. O reusita validata in urma reluarilor oficiale.

Ajax a restabilit repede egalitatea dupa numai sase minute prin Van de Beek, jucator care s-a trezit in pozitie de finalizare singur cu portarul Szczesny. Fundasul dreapta De Sciglio a ratat iesirea la offside cu ceilalti coechipieri ai sai si l-a tinut in joc pe mijlocasul lui Ajax.

Partea secunda a debutat cu o mare ocazie ratata de Ajax la sutul lui Ziyech blocat cu o mana de portarul lui Juventus. Ocazia care anunta iuresul ofensiv declansat de “lancieri”.

Sapte minute mai tarziu Van de Beek a ratat sansa golului de 2-1 pentru Ajax, acelasi Szczesny respingand din nou cu o mana.

Juventus a replicat prin tanara speranta Kean in minutul 61, insa reluarea acestuia din interiorul careului a aratat ca mai are de crescut pentru a face diferenta intr-un meci de o asemenea miza.

Ajax a ramas periculoasa pe contraatac si doar interventia lui Pjanic din minutul 62 a facut ca mingea lui Tadic sa nu ajunga in fata portii la Ziyech. Marocanul n-ar fi ratat niciodata de acolo!

In minutul 67 Ajax a dat lovitura de gratie lui Juventus prin capitanul De Ligt la un corner de pe dreapta in directia de atac. Centrare in sase metri si De Ligt a trimis puternic cu capul la prima bara pentru 2-1!

Juventus a fost incapabila sa intoarca rezultatul si paraseste competitia in care isi pusese mari sperante odata cu tranferul lui Cristiano Ronaldo in vara anului 2018. Un Ronaldo care a parasit terenul in lacrimi, in timp ce gasca nebuna de la Ajax merge in careul de asi venind din tururile preliminare ale Ligii Campionilor.



Ajax elimina Juventus si e in semifinale!