Bundesliga

Un club din Germania nu poate relua competitia. Toata echipa in carantina! Se vrea sau nu repornirea fotbalului?

Sursă foto: https://twitter.com/DynamoDresden/

Dynamo Dresda, unul dintre cele mai iubite cluburi din Germania, a anuntat ca nu va putea reincepe competitia pe 17 mai, asa cum au anuntat oficialii fotbalului german in acord cu autoritatile politice.

Doi dintre fotbalisti au fost depistati pozitiv la testul de coronavirus obligatoriu pentru reluarea activitatii si astfel intreaga echipa a fost plasata in carantina pentru urmatoarele 14 zile, anunta Marca.

”Nu ne putem antrena si nici nu putem disputa vreun meci in urmatoarele doua saptamani”, a declarat Ralf Minge, directorul sportiv al celor de la Dynamo Dresda.

Revenirea fotbalului german este strict reglamentata in cazul descoperirii unor cazuri noi de gripa in cadrul echipelor. Insa, decizia de aplicare a masurilor este lasata la mana autoritatilor locale, nu la cea a Ligii de Fotbal. Astfel, autoritatile de sanatate din Dresda au decis sa tina toata lumea acasa din cauza celor doua cazuri de covid, desi sunt la indemana teste pentru a determina exact daca ceilalti membri sunt sau nu infectati. In cazul in care se va proceda la fel in toate zonele, se va ajunge din nou la un blocaj. Nu este normal ca pentru un caz de gripa sau mai multe toata lumea sa stea acasa, cand exista teste PCR care pot arata cu o mare rata de succes daca un om este pozitiv sau nu.

Pe 17 mai cei de la Dynamo Dresda ar fi trebuit sa joace contra Hanovrei in a doua liga din Germania, 2.Bundesliga.

Cluburile din Germania au convenit sa respecte reguli severe de distantare sociala si igiena pentru a primi acordul de reluarea a campionatului.

Primul meci dupa varful pandemiei de coronavirus este programat sambata, 16 mai, intre Borussia Dortmund si Schalke 04.



Un club din Germania nu poate relua competitia. Toata echipa in carantina! Se vrea sau nu repornirea fotbalului?