Bundesliga

Surpriza de proportii in primul meci al anului din Bundesliga

Sursă foto: https://twitter.com/borussia_en/

Borussia Monchengladbach a castigat, vineri seara, pe terenul campioanei Bayern Munchen, scor 2-1, intr-un meci din etapa a 18-a, prima a returului.

Startul de partida a fost unul ideal pentru echipa bavareza. Robert Lewandowski a deschis scorul dupa 20 de minute. A 20-a reusita din acest sezon de Bundesliga pentru atacantul polonez nominalizat pentru premiul FIFA The Best. De asemenea, Bayern Munchen ajunge la al 65-lea meci consecutiv cu gol marcat in campionat.

Pana la pauza echipa oaspete a avut insa puterea sa intoarca rezultatul. Florian Neuhaus a restabilit egalitatea, in minutul 27, cu un voleu din interiorul careului, dupa o respingere gresita a balonului de catre apararea bavareza.

Patru minute mai tarziu surpriza se contura pe Allianz Arena, dupa ce Stefan Leiner transforma in gol centrarea lui Luca Netz dintr-o lovitura de la coltul terenului.

Bayern a scapat ieftin dupa o repriza in care a avut 60 la suta posesia balonului. Portarul Ulreich intervenind decisiv la reluarea lui Embolo.

Gazdele au alergat intreaga parte secunde dupa egalare, ratand o prima ocazie prin Musiala.

In minutul 75, Julian Nagelsamnn l-a debutat la Bayern pe Paul Wanner. La 16 ani impliniti pe 23 decembrie, acesta devine cel mai tanar jucator care a jucat pentru Bayern in Bundesliga.

La Bayern a jucat in ultimul sfert de ora si Lucas Capado (17 ani), nepotul directorului sportiv Hasan Salihamidzic.

Mare ocazie ratata de Bayern prin Lewandowski, in minutul 78, cand portarul Sommer s-a opus providential.

Borussia Monchengladbach a incheiat in cele din urma partifa invingatoare, punand capat unei serii de patru meciuri fara victorie in fata lui Bayern.

De infrangerea lui Bayern poate profita Borussia Dortmund pentru a reduce la sase puncte diferenta fata de lider, cu un succes sambata in fata lui Eintracht Frankfurt.



Surpriza de proportii in primul meci al anului din Bundesliga