Bundesliga

Surpriza de proportii in Cupa Germaniei: Leverkusen eliminata pe teren propriu de Kaiserslautern

Sferturile de finala ale Cupei Germaniei au debutat marti seara pe Commerzbank-Arena, arhiplina,  51 500 de suporteri ai celor doua echipe urmarind intalnirea. Celelalte partide au avut loc miercuri seara interesul pentru competitia KO fiind ca intodeauna remarcabil. Si la Hamburg tribunele au fost populate pana la ultimul loc in timp ce la Sinsheim si Leverkusen prezenta publicului a fost ceva mai retinuta. Si cum ne-am obisnuit am avut si o surpriza, si ce surpriza.

EINTRACHT FRANKFURT - BORUSSIA DORTMUND 0-1 (0-0). A fost un meci aprig, asa cum au fost intodeauna confruntarile celor doua. Vicecampioana a avut mai mult intiativa, in prima parte finalizand numeroase actiuni cu suturi periculoase la poarta lui Trapp. Tactica oaspetilor a fost clara: respingerea atacurilor gazdelor, care au avut  superioritatea teritoriala si lansarea de contraatacuri indeosebi prin Mhkytarian si Aubameyang. Aceste situatii insa nu au fost concretizate, unicul gol al partidei rezultand dintr-o faza fixa. O lovitura de colt executata de Mhkytarian a fost prelungita cu capul de Kehl si Aubameyang (83) aflat nemarcat la coltul lung a trimis balonul cu capul in poarta de la numai cativa pasi. Punand in balanta toate datele partidei o victorie meritata.

HOFFENHEIM - VfL WOLFSBURG 2-3 (1-2). A fost intalnirea fara un favorit, oricare dintre cele doua putand face pasul in semifinale. Gazdele au atacat de la inceput, dar au fost surprinse pe contraatac, Vestergaard l-a faultat in careu pe de Bruyne si Rodriguez (26) a transformat penaltiul acordat. Gazdele au revenit egaland prin Firmino (39). Dar repriza nu s-a incheiat fara inca un penalti, tot pentru oaspeti,  Sule l-a cosit pe Rodriguez (44) si cel faultat a transformat sigur. Si dupa pauza echipa mai buna a fost cea oaspete care a incheiat conturile prin golul lui Dost (66). In minutele de prelungire Firmino a marcat al doilea sau gol realizand insa doar o cosmetica a  scorului

BAYER LEVERKUSEN - 1.FC KAISERSLAUTERN 0-1 (0-0, 0-0). Evident formatia clasata pe locul secund in Bundesliga a fost clara favorita in fata gruparii din liga secunda, chiar daca aceasta aflata in prezent pe locul al treilea parcurge un sezon fructuos. Echipa gazda s-a descurcat destul de greu cautand multa vreme bresele  in apararea oaspetilor, in timp ce 1.FCK s-a aparat exact si a avut chiar momente de superioritate. Timpul regulamentar nu a adus o decizie urmand prelungirile. In minutul 98 oaspetii au beneficiat de un penalti dar Idrissou a sutat balonul pe langa poarta. Pana la urma insa echipa mai buna castigat. O actiune perfecta pe traseul Matmour-Idrissou-Janssen (114) s-a incheiat cu sutul precis si plasat al acestuia din urma golul determinand calificarea nesperata a echipei de categorie inferioara  care in istoria ei a castigat de doua ori mult ravnitul trofeu.

HAMBURGER SV - BAYERN MUNCHEN 0-5 (0-2). Degringolada care domneste in jurul clubului din orasul de pe Elba si-a pus, fireste, amprenta si asupra acestei dispute. "Pep" Guardiola isi avertizase jucatorii ca situatia actuala va declansa mari rezerve de energie din partea echipei locale. El spunea: "Azi nu putem castiga nici un titlu, dar putem pierde unul..." Gazdele au luptat cu mult elan de la inceput dar au si faultat des. Pana la urma insa multipla campioana si-a impus clar jocul scorul luand proportii. Primul gol a cazut din centrarea lui Gotze, de la cativa metri Mandzukic (22) impingand balonul in poarta. Doar 4 minute mai tarziu, Dante a marcat cu capul in urma unei lovituri de colt executata de Kroos. Dupa pauza Robben (54) si Mandzukic (74, 76) au rotunjit scorul care nu necesita prea multe comentarii.

Dupa  incheierea ultimei intalniri, in studioul postului de televiziune ARD a avut loc tragerea la sorti a semifinalelor programate pentru 15/16 aprilie, finala de la Berlin disputandu-se la 17 mai:
Kaiserslautern - Bayern si  Dortmund - Wolfsburg. Cu alte cuvinte sansa unei finale de vis: Bayern - Dortmund primeste contur.



Surpriza de proportii in Cupa Germaniei: Leverkusen eliminata pe teren propriu de Kaiserslautern