Bundesliga

Leipzig si-a dat afara antrenorul dupa rusinea cu Sahtior

Sursă foto: https://twitter.com/RBLeipzig_EN/

Antrenorul italian Domenico Tedesco este istorie pentru RB Leipzig dupa 1-4 cu Sahtior Donetk in prima etapa a grupelor UEFA Champions League.

Infrangerea rusinoasa suferita in meciul de marti seara a reprezentat picatura care a umplut paharul dupa un start modest de sezon pentru Leipzig.

Echipa din estul Germaniei a obtinut doar cinci puncte in primele cinci runde ale noului sezon de Bundesliga.

Nu a mai contat nici ca Tedesco a adus primul trofeu din istoria clubului, Cupa Germaniei in acest an.

Cu Tedesco pe banca Leipzig a castigat 21 din cele 38 de meciuri sustinute.

"Decizia de a ne desparti de Domenico a fost foarte dificila. Am avut o parte secunda a sezonului trecut foarte buna cu Domenico si ne-am calificat in Champions League. De asemenea, am castigat primul trofeu in Cupa Germaniei pentru a marca cel mai bun sezon din scurta noastra istorie. Domenico este un antrenor excelent si cu siguranta va avea succes in viitor. Cu toate acestea, dupa un start modest in Bundesliga, si mai ales dupa rezultatele cu Eintracht (0-4) si Sahtior (1-4), am decis ca e nevoie de o schimbare imediata", a explicat managerul general Oliver Mintzlaff.

Tedesco a preluat Leipzig in decembrie 2021, cand echipa ocupa locul 11 in campionat si a reusit sa o duca pana pe pozitia a patra, calificand-o in Champions League.

Pentru Leipzig urmeaza doua deplasari complicate, in campionat la Dortmund si apoi la Real Madrid.

Clubul precizeaza ca un anunt despre viitorul antrenor va fi facut in cel mai scurt timp.



Leipzig si-a dat afara antrenorul dupa rusinea cu Sahtior