Bundesliga

Jucator de la Bayern Munchen obligat sa-si intrerupa cariera diagnosticat cu miocardita. Aceasta dupa ce a fost vaccinat si a avut covid

Sursă foto: https://twitter.com/provincesports

Canadianul Alphonso Davies, 21 de ani, isi va pune cariera de jucator profesionist pe pauza, dupa ce a fost diagnosticat cu miocardita, o inflamatie usoara a inimii.

Problema i-a fost depistata in urma unor controale de rutina la inceputul anului inainte de reluarea antrenamentelor cu echipa Bayern Munchen.

Alphonso Davies a avut boala Covid, dar a si fost vaccinat cu schema completa, doza booster fiind primita in luna decembrie.

“A incetat sa se antreneze, asa ca nu va fi disponibil pentru noi in saptamanile urmatoare.

“In timpul controalelor efectuate de jucatorii care au avut covid, am detectat semne de miocardita usoara la el. Trebuie sa se vindece, dar va necesita timp”, a declarat Julian Nagelsmann, antrenorul echipei Bayern Munchen.

Chiar daca clubul bavarez nu a oferit detalii despre vaccinarea jucatorului canadian, agentul jucatorului pe nume Nick Houseth a dezvaluit ca Davies a primit doza booster in luna decembrie.

“Cea mai mare grija a lui in prezent este sa nu se plictiseasca”, a spus Houseth.

Acum, fara a pretinde ca suntem de specialitate medicala, putem doar presupune ca miocardita a fost provocata de vaccin sau poate chiar de boala covid, impotriva caruia jucatorul fusese injectat.



Jucator de la Bayern Munchen obligat sa-si intrerupa cariera diagnosticat cu miocardita. Aceasta dupa ce a fost vaccinat si a avut covid