Bundesliga

Fotbalul in vremea covid: jucatorii sa poarte masti, cornere cu mana si lovituri libere fara zid

Sursă foto: https://www.hoffenews.de

Medicul unei echipe din Bundesliga propune mai multe masuri prin care sa fie evitate contactele prelungite intre jucatori odata cu reluarea fotbalului in Germania.

Thomas Frolich, medicul echipei de prima liga Hoffenheim, propune ca loviturile de la colt sa fie executate cu mana sau sa nu mai existe lovituri libere directe si astfel zidul de jucatori sa fie eliminat.

O masura bizara dintre cele propuse are in vedere penalty-urilor, unde medicul mai sus mentionat spune ca n-ar trebui reluata mingea in plasa daca aceasta a fost respinsa de portar.

Frolich mai spune ca solidaritatea intre jucatori ar trebui sa dispara sau chiar ca fotbalistii sa poarte masti pe figura in timpul jocurilor.

"Chirurgii sau lucrătorii de la linia de asamblare pot de asemenea să lucreze ore întregi în astfel de condiții. Fotbalul poate reprezenta un exemplu bun pentru alte sporturi", considera Frolich intr-un material pe site-ul clubului german.

Primul meci din Bundesliga programat dupa intreruperea cauzata de coronavirus este cel dintre Borussia Dortmund si Schalke, meci care se va disputa pe 16 mai, cu incepere de la ora 16:30.



Fotbalul in vremea covid: jucatorii sa poarte masti, cornere cu mana si lovituri libere fara zid