Bundesliga

Bayern, victorie in derby-ul pentru titlu in Bundesliga

Sursă foto: https://twitter.com/FCBayern

Primele doua clasate din prima liga germana s-au infruntat, sambata seara, intr-un meci care ar putea decide in mare masura soarta titlului din Bundesliga.

Thomas Muller a marcat unicul gol al meciului cu Leipzig.

In absenta lui Robert Lewandowski, accidentat, Muller a punctat cu un sut din interiorul careului, in minutul 38.

Bayern Munchen se desprinde la sapte puncte in fruntea clasamentului din Bundesliga, cu sapte etape ramase de disputat din actualul sezon.


Stirea initiala

Bayern e favorita la pariuri cu o cota de 2.46 la victorie

Campioana Bayern Munchen vine pe terenul lui RB Leipzig la adapostul celor patru puncte diferenta dupa 26 de etape derulate din actualul sezon de Bundesliga.

Marele absent este atacantul polonez Robert Lewandowski, accidentat la nationala Poloniei.

De la Bayern vor mai lipsi Boateng si Davies, ambii suspendati, in timp ce Tolisso este accidentat.

Vor fi absente importante si in tabara gazdelor. Kampl este suspendat, in timp ce fundasii Angelino si Halstenberg absenteteaza si ei.

La ultima confruntare directa, in decembrie 2020, Leipzig a plecat neinvinsa de la Munchen dupa un thriller cu sase goluri in meniu (3-3).

Bayern a castigat patru din cele cinci meciuri cu Leipzig dupa aparitia acestora in prima liga germana, in 2016.

Leipzig este neinvinsa in ultimele trei confruntari pe teren propriu cu Bayern. Ultimele patru dispute directe s-au terminat cu remize.

Cu doar 21 de goluri primite, Leipzig are cea mai buna defensiva din Bundesliga, in timp ce Bayern propune cea mai puternica ofensiva (78 de goluri). Bavarezii au marcat de 30 de ori mai mult decat adversarul de sambata!

Lewandowski, marele absent cum spuneam, a marcat 35 de goluri. Polonezul va absenta cel putin o luna, astfel ca recordul lui Gerd Muller de goluri intr-un sezon (40) ramane cel putin pentru o vreme in picioare.

Eric Maxim Choupo-Moting, Thomas Müller si Serge Gnabry sunt toti candidati pentru inlocuirea polonezului in atacul lui Bayern.



Bayern, victorie in derby-ul pentru titlu in Bundesliga