Bundesliga

Clasicul Germaniei le aduce fata in fata pe Borussia Dortmund si Bayern Munchen

Sursă foto: twitter.com

Dupa modelul lui El Clasico nemtii, ca si francezii de altfel, au inventat propriul lor clasic. Ii spun Der Klassiker partidei care le opune pe Borussia Dortmund si Bayern Munchen in cel mai asteptat duel al sezonului din Bundesliga.

Ultima oara cand Dortmund a marcat mai mult de un gol celor de la Bayern Munchen a fost in aprilie 2014, cand BVB s-a impus cu 3-0 chiar pe terenul rivalei bavareze. De atunci echipa din Westphalia a inscris doar cinci goluri in opt confruntari cu Bayern?

Vedeti aici cotele oferite de BAUMBET pentru meciul Dortmund - Bayern

La ultima dintre intalnirile directe Borussia Dortmund s-a intors cu coada intre picioare de la Munchen, unde a incasat un usturator 6-0. Nu s-au descurcat mai bine nici in fata propriilor suporteri, pierzand cu 3-1.

De atunci lucrurile s-au schimbat si balanta pare in echilibru, mai ales dupa ce Lucien Favre a preluat-o pe Dortmund, singura echipa alaturi de Juventus din primele ligi ale Europei care n-a pierdut inca un meci oficial in acest sezon.

Clasicul Germaniei o gaseste pe Dortmund pe primul loc in clasamentul din Bundesliga la patru puncte in fata rivelei bayern, ceea ce inseamna ca Borussia isi permite chiar si optiunea unei remize.

Ultima victorie a Borussiei Dortmund in fata lui Bayern Munchen dateaza din 19 noiembrie 2016, scor 1-0 pe Signal Iduna Park. Marca atunci Aubameyang in minutul 11. Au urmat cinci victorii pentru Bayern in sase meciuri.

Acesta va fi episodul cu numarul 113 al confruntarilor Dortmund – Bayern, bilantul fiind favorabil bavarezilor, cu 54 de victorii la 29 obtinute de Borussia.

Ambele echipe au jucat la mijlocul saptamanii in Liga Campionilor. Bayern a trecut acasa de AEK Atena prin dubla lui Lewandowski, in timp ce Dortmund s-a vazut invinsa in deplasare de Atletico Madrid cu acelasi scor.

O statistica a actualului sezon arata ca ambele echipe au marcat cele mai multe goluri dupa minutul 75.

Redactia noastra recomanda la Dortmund - Bayern un meci cu multe goluri, peste 3.5, pronostic pentru care BAUMBET ofera o cota generoasa de 2.40.



Clasicul Germaniei le aduce fata in fata pe Borussia Dortmund si Bayern Munchen