Bundesliga

Bundesliga vanduta pe o suma uriasa in urmatorii ani

Bundesliga va deveni al doilea campionat din lume la sumele generate de drepturile TV, dupa noul contract semnat si anuntat de conducerea Ligii Profesioniste din Germania.

Noua intelegere care va intra in vigoare din sezonul 2017/18 si care este valabila pana in 2020/21 va aduce o crestere de aproape 85% fata de cat au generat drepturile de televizare pentru prima liga a Germaniei potrivit ultimuliu contract.

Aceasta inseamna ca pentru cele patru sezoane pentru care s-a semnat noul contract cluburile vor imparti un total de 4.6 miliarde de euro, o medie de 1.16 miliarde pe sezon.

Pentru sezonul viitor din Bundesliga cluburile vor imparti 817 milioane de euro din drepturile de televizare.

Postul Sky, care se bucura in prezent de 4.5 milioane de abonati platitori in Germania si Austria, va plati 876 de milioane pe an din suma de 1.16 miliarde, asigurandu-si mare parte din transmisia in direct a meciurilor din prima liga. Restul banilor vor veni de la Eurosport, post care a castigat pentru prima data drepturile nationale in Germania, cu exclusivitate pentru pachetul meciurilor difuzate vinerea. Postul public german ZDF a achizitionat de asemenea unele optiuni.

Bundesliga devine astfel al doilea campionat din Europa la capitolul bani generati din vanzarea drepturilor de televizare, dupa Premier League care si-a vandut meciurile pentru urmatorii trei ani posturilor Sky si BT in schimbul a 5.14 miliarde de lire sterline.



Bundesliga vanduta pe o suma uriasa in urmatorii ani