Bundesliga

Borussia Dortmund – Bayern, meciul zilei in fotbalul european

Sursă foto: twitter.com/

Signal Iduna Park gazduieste, sambata seara, de la 19:00, un nou episod din ceea ce in nemtii numesc Der Klassiker.

Un duel care are loc in etapa a 14-a din Bundesliga intr-un moment cum nu se poate mai bun.

Bayern Munchen conduce in clasament cu un punct avans fata de rivala din Dortmund.

Borussia Dortmdun are un procentaj de suta la suta pe teren propriu, castigand toate cele sapte meciuri disputate pana acum in fata propriilor fani, cu 21-9 golaveraj.

In deplasare, Bayern a obtinut 13 puncte din 18 posibile, fiind a doua echipe in ierarhia partidelor disputate pe teren strain. Mai bine sta la acest capitol Bayer Leverkusen, singura echipa din Bundesliga neinvinsa in deplasare.

Etapa precedenta la Dortmund a revenit Erling Braut Haaland, jucator care a marcat din postura de rezerva in victoria cu Wolfsburg, scor 2-1.

Haaland are o medie de un gol la fiecare 56 de minute in actualul sezon de Bundesliga.

Bayern a castigat cinci din ultimele sase meciuri in toate competitiile, dar chiar si asa echipa lui Julian Nagelsmann a avut evolutii departe de asteptari luna abia incheiata.

Infrangerea surprinzatoare cu Augsburg (1-2) si victoriile la limita cu Freiburg, Dynamo Kiev si Arminia Bielefeld au aratat destule fisuri in jocul lui Bayern, mai ales pe faza defensiva.

In contextul valului patru al pandemiei de covid care afecteaza Germania in aceasta perioada, autoritatile din North-Rhine Westphalia au hotarat intr-o sedinta care a avut loc, joi, ca la meciul dintre Borussia Dortmund si Bayern Munchen sa asiste doar 15.000 de spectatori.

Dortmund a castigat ultima oara Clasicul Germaniei in sezonul 2018/19, cu 3-2, in etapa a 11-a de atunci.

A urmat o serie de cinci victorii consecutive pentru Bayern, bavarezii pierzand doar de doua ori in ultimele zece confruntari cu rivala din Dortmund.

Bayern are 51 de victorii, in timp ce Dortmund a castigat de doar 26 de ori, raportandu-ne doar la duelurile din Bundesliga.

Julian Nagelsmann are un palmares slab in confruntarile cu Dortmund, castigand doar doua din cele 13 meciuri ca antrenor.

Echipele probabile

Dortmund: Kobel; Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro; Can, Witsel, Brandt; Reus, Malen; Haaland

Bayern: Neuer; Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies; Tolisso, Goretzka; Coman, Muller, Sane; Lewandowski.

Cotele oferite de BETANO
Dortmund – 3.94 | Egal – 4.49 | Bayern – 1.91



Borussia Dortmund – Bayern, meciul zilei in fotbalul european