Bundesliga

Bayern transeaza autoritar duelul cu Union Berlin | Primele minute pentru Mane dupa accidentare

Sursă foto: https://twitter.com/FCBayernEN/

Cel mai asteptat meci al etapei a 22-a din Bundesliga a fost castigat de Bayern pe teren propriu cu Union Berlin cu scor de forfait.

Bavarezii au transat disputa cu a treia clasata inca din prima repriza, cand Choupo-Moting (min.31), Coman (min.40) si Musiala (min.45+1) au marcat pentru un 3-0 care avea sa ramana pana la final.

Musiala a marcat al 11-lea gol in campionat in ziua aniversarii celor 20 de primaveri.

La Bayern si-a facut revenirea senegalezul Sadio Mane. Acesta a intrat in minutul 65 in locul lui Kinglasy Coman.

Sane nu mai jucase din 8 noiembrie 2022, cand s-a accidentat la un meci cu Werder Bremen, ratand astfel participarea la Cupa Mondiala din Qatar.

Bayern acumuleaza 46 de puncte dupa acest succes si revine in fruntea ierarhiei din Bundesliga, la egalitate de puncte cu rivala Borussia Dortmund. Bavarezii au un golaveraj superior. Union Berlin ramane pe locul trei, cu 43 de puncte.

Bayern este neinvinsa in ultimele 18 meciuri disputate pe Allianz Arena, castigand 12 dintre acestea.

Titular si pasator decisiv pentru golul lui Coman de 2-0, Muller ajunge la 430 de aparitii in tricoul lui Bayern, devansandu-l pe Oliver Kahn in ierarhia celor mai multe meciuri pentru echipa bavareza. Doar Sepp Maier (473) a disputat mai multe meciuri pentru Bayern.

Este doar al doilea meci de la transferul sau in ianuarie cand portarul elvetian Sommer reuseste sa nu primeasca gol.

Caseta tehnica

Bayern: Sommer - Pavard, de Ligt, Stanisic (Cancelo 77') - Coman (Mane 65'), Musiala, Kimmich (Sane 77'), Goretzka, Davies - Müller (c) (Tel 87'), Choupo-Moting (Gnabry 65').

Union: Rönnow - Doekhi, Knoche, Diogo Leite - Trimmel (c), Laidouni, Khedira (Haberer 78'), Thorsby (Seguin 63'), Roussillon (Gießelmann 66') - Becker (Leweling 63') Jordan (Behrens 63').



Bayern transeaza autoritar duelul cu Union Berlin | Primele minute pentru Mane dupa accidentare