Bundesliga

Bayern Munchen o demoleaza pe Borussia Dortmund in derby-ul Germaniei

Echipa Bayern Munchen si-a consolidat prima pozitie in Bundesliga dupa succesul categoric obtinut, duminica, in fata rivalei Borussia Dortmund.

Campioana Germaniei a castigat in fata propriilor suporteri cu 5-1, prin golurile marcate de Thomas Muller (2), Robert Lewandowski (2) si Mario Goetze, ultimii doi fiind fosti jucatori ai Borussiei Dortmund.
 
Pentru BVB a marcat Aubameyang cand tabela arata 2-0 pentru Bayern in prima repriza.
 
Deschiderea scorului s-a produs in minutul 26 si a fost adusa de Muller. Gasit cu o pasa de peste 40 de metri de Boateng, atacantul nationalei Germaniei a trecut mingea pe langa portarul advers.
 
Acelasi Muller avea sa transforme un penalty in minutul 35, lovitura de la 11 metri fiind obtinuta de Thiago Alcantara in duel cu Mkhtaryan.
 
Borussia Dortmund a redus din diferenta dupa numai un minut prin Aubameyang, acesta fiind excelent gasit la bara a doua de centrarea lui Castro de pe dreapta.
 
Bayern a pus lucrurile in ordine in debutul partii secunde prin Lewandowski. Acesta a intrat practic cu mingea in poarta la o pasa lunga care a depasit intreaga aparare adversa (46’).
 
Atacantul polonez a marcat pentru 4-1 in minutul 58 din pasa lui Goetze din lateral, indeplinind o simpla formalitate din interiorul careului.
 
Goetze a inchis tabela in minutul 66 de asemenea cu un sut din interiorul careului, dupa ce Alcantara adusese balonul la capatul unei actiuni personale.
 
In urma acestui succes diferenta dintre Bayern si BVB in fruntea clasamentului din Bundesliga a ajuns la 7 puncte in favoarea echipei lui Pep Guardiola.



Bayern Munchen o demoleaza pe Borussia Dortmund in derby-ul Germaniei