Balonul de Aur

Balonul de Aur: Cristiano Ronaldo obtine trofeul, al treilea din cariera

Onlinesport.ro a transmis live text de la 19:30 gala FIFA de la Zurich in care  fost decernat Balonul de Aur pentru anul 2014. In marea finala au ajuns Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (FC Barcelona) si Manuel Neuer (Bayern Munchen). Cum au votat romanii la Balonul de Aur.

Cristiano Ronaldo devine astfel al cincilea jucator care obtine cel putin trei trofee Balonul de Aur in cariera competitionala. Ceilalti patru sunt Lionel Messi (4), Johan Cruijff, Michel Platini si Marco van Basten, fiecare cu cate trei trofee.

Ronaldo a primit 37.66% din voturile exprimate, fiind urma de Messi (15.76%) si Neuer (15.72%). De remarcat diferenta foarte mica, infima, dintre Messi si Neuer.

21:02 Castigatorul Balonului de Aur este CRISTIANO RONALDO. "Mi-am vazut fiul, intreaga familie, mama. Vreau sa le multumesc celor care au votat pentru mine, antrenorului meu, colegilor mei de la Real Madrid, de la nationala Portugaliei, domnului presedinte de la Real Madrid. A fost un an grozav 2014 si sa castig acest trofeu este ceva unic pentru mine. Vreau sa va spun ca voi continua sa muncesc in continuare, sa ma dedic fotbalului. Nu este un trofeu individual, ci este un trofeu si pentru tatal meu, mama mea si fiul meu. Voi incerca sa fiu mai bun. Niciodata nu m-am gandit ca voi putea castiga acest trofeu de trei ori si este un trofeu si pentru Portugalia"

21:00 Am ajuns la momentul culminant. Thierry Henry ajunge in scena pentru a oferi Balonul de Aur.

20:56 Nadine Kessler obtine trofeul FIFA pentru cea mai valoroasa jucatoare de fotbal din lume.

20:50 Neuer ajunge pe scena pentru a-si primi prezentarea de finalist. Despre acesta vorbeste Pep Guardiola, antrenorul sau de la Bayern Munchen.

20:47 Am ajuns la Trofeul Puskas pentru cel mai frumos gol al anului 2014. Castigator este columbianul James Rodriguez pentru golul marcat in meciul cu Uruguay.

20:37 Momentul artistic al serii este oferit de un compozitor din Elvetia pe nume Bastian Backer (23 ani). Acesta interpreteaza o piesa alaturi de trupa lui.

20:32 Trofeul Cupei Mondiale este adus pe scena de Joachim Low si Philipp Lahm.

20:25 Messi este chemat pe scena pentru a fi prezentat in postura de finalist al Balonului de Aur. Luis Enrique vorbeste intr-un mesaj video despre jucatorul sau. Messi priveste incruntat si nu pare a fi prea miscat de cuvintele tehnicianului de la Barcelona. Intre cei doi relatiile sunt mai mult decat reci.

Messi: "Avem un nou antrenor si atunci lucrurile se schimba. Lucrurile s-au schimbat putin si e normal sa se schimbe. La ultima Cupa Mondiala am fost norocos sa ajung in finala, dar din pacate n-am castigat trofeul. Vom incerca peste patru ani. Sunt un perfectionist si incerc sa fiu un jucator din ce in ce mai bun, dar fara coechipieri nu poti face nimic. Sper sa continui pe aceeasi linie".

20:18 Este momentul pentru decernarea Trofeului Fair-Play. Jerome Valcke, secretarul general FIFA urca pe scena pentru acordarea acestui trofeu. Voluntarii care ajuta la desfasurarea turneelor finale organizate de FIFA primesc trofeul Fair-Play, iar acesta va fi depus la muzeul FIFA. Nu mai putin de 14.000 de voluntari au participat la Cupa Mondiala din Brazilia din 152.000 de aplicanti.

20:09 La masculin sunt nominalizati Diego Simeone, Carlo Ancelotti si Joachim Low. Castigator este Joachim Low, antrenorul care a cucerit titlul mondial cu nationala Germaniei.

20:04 Mergem mai departe cu trofeele pentru cei mai buni antrenori la masculin si feminin. Ralf Kellermann de la Wolfsburg este cel mai bun antrenor din fotbalul feminin.

20:02 Surpriza din partea FIFA. Rafael Nadal ii transmite un mesaj de felicitare lui Ronaldo prin intermediul unei inregistrari video. "Nadal este un sportiv extraordinar si ii multumesc pentru mesaj. Am o relatie foarte buna cu el in afara terenului si este un atlet deosebit de la care avem de invatat".

20:00 Ceremonia continua cu prezentarea in detaliu a celor trei finalisti ai trofeului Balonul de Aur. Primul pe scena este Ronaldo: "Este o deosebita placere sa lucrez cu domnul Ancelotti. Este o persoana deosebita. Pentru noi la Real Madrid a fost un an deosebit. Stiam ca trebuie sa castigam La Decima inca de cand am venit la Real Madrid".

19:51 Joseph Blatter urca pe scena pentru a decerna trofeul FIFA Presidential Award. Este un fost jucator devenit jurnalist si care a comentat zece Cupe Mondiale, prima in 1974. Acesta este Hiroshi Kagawa.

19:44 Cei trei atacanti au fost intrebati care sunt golurile lor preferate si de ce. Ronaldo a ales un raspuns artistic: "pentru mine cel mai important este urmatorul gol. Messi a raspuns: "golul marcat cu capul in finala Champions Leagu cu Manchester United", iar pentru Robben cel mai frumos gol marcat a fost cel din finala Champions League cu Borussia Dortmund (2013).

19:38 Alessandro Del Piero, atacantul italian de legenda, este invitat pe scena pentru a participa la alegerea celui mai bun 11 din lume in optiunea FIFPro. Echipa ideala a lumii arata astfel:

- Manuel Neuer (portar); Sergio Ramos, Philipp Lahm, David Luiz, Thiago Silva (fundasi);  Toni Kroos, Andres Iniesta, Angel Di Maria (mijlocasi); Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Arjen Robben (atacanti).

19:34 Trofeul Puskas pentru cel mai frumos gol al anului 2014 deschide ceremonia. Votul inca este deschis si fanii pot alege cel mai frumos gol pe fifa.com sau francefootball.fr

19:32 Cele trei perechi de finalisti la masculin si feminin sunt invitate in scena. Intreaga atentie este captata evident de Ronaldo, Messi si Neuer.

19:30 Bun gasit prieteni ai sportului in general si ai fotbalului in special. De la aceasta ora urmarim impreuna Gala FIFA de la Zurich in cadrul careia se va decerna Balonul de Aur pentru anul 2014.

[news-111777]



Balonul de Aur: Cristiano Ronaldo obtine trofeul, al treilea din cariera