Balonul de Aur

MINUT cu MINUT Balonul de Aur: Cristiano Ronaldo, invingator!

Onlinesport.ro a transmis live text, luni seara de la ora 19:30 Gala FIFA de la Zurich in cadrul careia a fost decernat trofeul Balonul de Aur celui mai valoros jucator de fotbal in anul 2013.

Vedeti mai jos cele mai importante momente ale Galei FIFA de la Zurich

21:01 Cristiano Ronaldo castiga trofeul Balonul de Aur pentru a doua oara in cariera si izbucneste in lacrimi. Moment emotionant pe scena. Ronaldo multumeste colegilor de la Real Madrid si spune ca este foarte greu sa castigi acest trofeu. Ronaldo dedica trofeul lui Eusebio, plecat de curand dintre noi.

21:00 Putine momente pana cand il vom cunoaste pe castigatorul Balonului de Aur din 2013. 

20:57 Nadine Angerer este aleasa cea mai buna jucatoare din lume. Angerer este portarul nationalei Germaniei.

20:53 Pana la marele trofeu o vom cunoaste pe cea mai valoroasa jucatoare din 2013: Nadine Angerer (Germania), Marta (Brazilia), Abby Wambach (SUA).

20:44 Sepp Blatter revine pe scena pentru a acorda Premiul de Onoare din partea FIFA pentru recunoasterea intregii cariere. Acesta ii este atribuit marelui Pele care. coplesit de emotia momentului, izbucneste in lacrimi.

20:42 Ne apropiem de momentul culminant al ceremoniei. Sunt amintiti din nou cei trei nominalizati pentru Balonul de Aur: Franck Riberi, Cristiano Ronaldo si Lionel Messi.

20:38 Este momentul sa aflam care a fost cel mai frumos gol din 2013. Viktor Orban, premierul Ungariei si fondatorul Fundatiei Puskas, si portarul brazilian Julio Cesar ii acorda Trofeul Puskas pentru cel mai frumos gol lui Zlatan Ibrahimovic pentru reusita senzationala din amicalul Suedia-Anglia (Video pe YouTube)

20:31 Federatia de Fotbal din Afganistan primeste Premiul FIFA pentru Fair Play.

20:23 In scena sunt invitati trei jucatori brazilieni de legenda: Pele (campion mondial in 1958), Amarildo (campion mondial in 1962) si Cafu (campion mondial in 2002).

20:10 Nominalizatii pentru antrenorul anului la masculin sunt: Sir Alex Ferguson, Jupp Heynckes si Jurgen Klopp. Castigator este Jupp Heynckes, tehnicianul care a castigat tot ce se putea cu Bayern Munchen in 2013: Champions League, campionatul Germaniei si Cupa Germaniei.

20:08 Silvia Neid castiga trofeul pentru cel mai bun antrenor din fotbalul feminin.

20:06 Cei trei nominalizati pentru antrenorul anului in fotbalul feminin: Ralf Kelerman (Wolfsburg), Silvia Neid (echipa nationala a Germaniei) si Pia Sundhage (echipa nationala a Statelor Unite).

20:02 Ceremonia continua cu prezentarea celor mai buni jucatori din istoria fotbalului. In 1965 a fost desemnat cel mai bun jucator al Europei. Este vorba de regretatul Eusebio, plecat recent dintre noi.

19:58 Ronaldo Nazario, membru in Comitetul de Organizare al Cupei Mondiale din acest an vorbeste despre turneul final de la vara: "Vor veni cei mai buni jucatori din lume si vom avea un spectacol".

19:49 Trofeul Prezidential acordat de FIFA ii este atribuit lui Jacques Rogge, fostul presedinte al Comitetului International Olimpic.

19:46 Urmeaza Trofeul Prezidential FIFA acordat de insusi Sepp Blatter. Acesta va celebra contributia importanta adusa sportului de catre o persoana sau institutie.

19:37 Este prezentata echipa ideala a anului 2013: Neuer (Bayern Munchen) - Philip Lahm (Bayern Munchen), Sergio Ramos (Real Madrid), Thiago Silva (PSG), Dani Alves (FC Barcelona) - Andres Iniesta (FC Barcelona), Xavi (FC Barcelona), Franck Ribery (Bayern Munchen) - Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Zlatan Ibrahimovic (PSG), Lionel Messi (FC Barcelona).

19:35 Sunt prezentate cele mai frumoase trei goluri care concureaza pentru Trofeul Puskas: Zlatan Ibrahimovic (Suedia-Anglia), Nemanja Matic (Benfica - Porto) si Neymar (Brazilia - Japonia).

19:34 Cei mai buni sase fotbalisti si fotbaliste din lume ajung pe scena. Incepere ceremonia de la FIFA.

Avancronica Galei FIFA de la Zurich:

In cursa pentru ravnitul trofeu au ramas argentinianul Lionel Messi, de patru ori castigator in ultimii patru ani, portughezul Cristiano Ronaldo, castigatorul din 2008, si francezul Franck Ribery, castigator al Champions League sezonul trecut cu Bayern Munchen.

"Este o placere sa ma numar printre finalisti si sunt foarte mandru. In opinia mea trofeele de echipa sunt cele care conteaza cel mai mult, dar este placut sa fii apreciat. Si daca nu voi castiga Balonul de Aur nu va fi o mare tragedie", a declarat Messi pentru site-ul fifa.com

Cristiano Ronaldo nu si-a ascuns ambitia de obtine trofeul si spune, fara nicio urma de modestie, ca el merita sa ridice Balonul de Aur deasupra capului.

"Daca merit sa castig? Poate ca da, la fel ca anul trecut sau in urma cu doi ani. Cred ca merit Balonul de Aur in fiecare an", a afirmat Ronaldo.

La randul sau, Ribery, jucator aflat pentru prima data intr-o astfel de postura, s-a rezumat a spune ca este bucuros sa se afle in compania lui Messi si Ronaldo.



MINUT cu MINUT Balonul de Aur: Cristiano Ronaldo, invingator!