Balonul de Aur

Balonul de Aur feminin e "barbat"

Lumea fotbalului este socata dupa ce a aflat ca Balonul de Aur la feminin a fost acordat unui barbat.

Nadine Angerer (dreapta), prezentata ca o portarita germana, a castigat luni seara Balonul de Aur la feminin. In varsta de 35 de ani, a devenit cel mai batran Balon de Aur si prima portarita care il ridica.

Joi au aparut noi informatii despre ea, care se pare ca e un "el", fiind lesbiana. Angerer s-a afisat alaturi de o femeie despre care a afirmat ca "suntem impreuna de sase luni".

"Imi pare bine ca prietena mea a fost cu mine la Zurich, cand am luat Balonul de Aur", a mai spus el.

Angerer a salutat initiaiva conationalului Thomas Hitzlsperger, care a declarat recent ca este homosexual, devenit primul fotbalist de inalta performanta care admite asa ceva.

Favorita pentru Balonul de Aur era brazilianca Marta. In ciuda infrangerii din an, Marta ramane castigatoarea dominanta al trofeului, cu cinci titluri consecutive intre 2006 si 2010. In plus, brazilianca a fost finalista in alte cinci ocazii.

Un alt nume din istoria fotbalului feminin este germanca Birgit Prinz, retrasa din 2011, care a castigat trofeul in trei ani consecutivi (2003, 2004 si 2005) si a fost  a doua de cinci ori (2002, 2007, 2008, 2009 si 2010).



Balonul de Aur feminin e "barbat"