Fotbal

Astra Giurgiu, lider in Liga 1 dupa cinci etape

Astra Giurgiu si-a continuat parcursul fara cusur din aceasta editie de campionat cu o victorie in deplasare la Targu Jiu, scor 3-1, dupa ce gorjenii au condus in urma unui gol de chinograma a lui Eric. Dubla lui Ivanovski si reusita lui Junior Morais au facut ca toate cele trei puncte puse in joc sa mearga in dreptul Astrei Giurgiu, echipa cu un bilant perfect dupa primele cinci etape: 4 victorii din tot atatea posibile (+ restanta cu Steaua).

Pandurii a pornit ca din pusca, 1-0 la capatul primelor cinci minute de joc, dupa o folha seca de manual a brazilianului Eric, recent transferat de la Gaz Metan Medias.

Cinci minute mai tarziu, Alexandru Tudor putea acorda penalti la un fault comis de Erico la Budescu, pe linia careului mare. In schimb, s-a acordat lovitura libera, irosita de Constantin Budescu printr-un sut direct in zid.

In minutul 20, gorjenii au fost foarte aproape sa isi majoreze avantajul, dupa ce Erico Da Silva a pus latul putin peste poarta din cativa metri, la capatul unei centrari a lui Nicoara.

Cu un sfert de ora inainte de pauza, Tembo a sutat excelent din afara careului, doar interventia de zile mari a lui Lazar facand ca tabela sa indice in continuare "0" in dreptul oaspetilor.

Nu pentru mult timp insa, deoarece Ivanovski avea sa fie omul potrivit la locul potrivit, in minutul 42, dupa un sut plasat al lui Constantin Budescu, finalizand cu latul din apropiere pentru 1-1.

Pandurii a contat mai mult in repriza secunda, punand o presiune constanta la poarta lui Silviu Lung. In prima faza, Nistor a ratat de putin tinta (50'), pentru ca Eric sa isi demonstreze inca o data clasa, in minutul 60, cand a trimis spre vinclu din lovitura libera, iar goalkeeperul giurgiuvenilor a scos

Cu toate acestea, Astra a intors scorul undeva spre mijlocul reprizei a doua, cand Cristescu a recuperat excelent la mijlocul terenului si l-a angajat rapid pe Mirko Ivanovski, ramas singur cu Lazar, invins si de aceasta data in duel unu la unu.

Dan Nistor a mai bagat o "fisa" in minutul 72, cand Silviu Lung a scos cu un reflex incredibil, prestatie continuata cu inca o parada, doua minute mai tarziu, la executia lui Erico.

Emotiile giurgiuvenilor au fost risipite cu doua minute inainte de finalul timpului regulamentar, cand Junior Morais a profitat de o greseala a lui Ciucur, marcand printr-un sut la coltul lung, la care Lazar nu mai putea interveni.

PANDURII: Lazar - Ungurusan, Erico, Mamele, Momcilovic - Anton, Breeveld - Nistor (Ciucur 77'), Eric, Nicoara (Brata 40') - Matulevicius (Adrovic 77')
Rezerve: Mingote, Brata, Paraskevas, Androvic, Sipoto, Pleasca, Ciucur

Antrenor: Cristi Pustai

ASTRA: Lung jr - Matel, Ben Youssef, Muresan, Morais - Seto, Ivanovski (Bukari 75') - Tembo (Barboianu 88'), Cristescu, William - Budescu (Enache 78')

Rezerve: Coman, Enache, Ungurean, Bukari, Barboianu Giurgiu, Gaman

Antrenor: Daniel Isaila

Cartonase galbene: Erico 19', Ungurusanu 56', Eric 57'/ A. Muresan 59', Budescu 61', Enache 78', Matel 90+2'

Arbitri: Alexandru Tudor, Octavian Sovre, Sebastian Gheorghe



Astra Giurgiu, lider in Liga 1 dupa cinci etape