Alte campionate

Eurosport retransmite in exclusivitate Campionatul Mondial al Cluburilor in 2013 si 2014

Grupul Eurosport a semnat un acord ce cuprinde drepturi TV in direct, precum si drepturi digitale pentru urmatoarele doua editii ale Campionatului Mondial al Cluburilor pentru 36 dintre teritoriile acoperite.

Competitia se desfasoara o singura data pe an, in 2013 are loc in perioada 11 - 21 decembrie, iar in 2014 in perioada 10 - 20 decembrie in Maroc. Partidele din cadrul ambelor turnee de fotbal vor fi transmise pe Eurosport in Franta si pe Eurosport 2 in celelalte 35 de teritorii pentru care a obtinut drepturile.

In plus, fanii se pot bucura de aceleasi transmisiuni pe echipamentele mobile prin intermediul aplicatiei Eurosport Player, serviciul TV online. Campionatul Mondial al Cluburilor reuneste castigatoarele competitiilor continentale din cele sase confederatii si campioana ligii nationale din tara gazda.

Toate vor lupta pentru titlul de cel mai bun club la nivel mondial al anului. La editia din acest an, desfasurata in Maroc, vor fi prezente echipe ca Bayern Munchen si Atletico Mineiro (Brazilia), precum si jucatori ca Frank Ribery (desemnat cel mai bun jucator din Europa in 2013) sau Ronaldinho (castigatorul Balonului de Aur in 1995).

Anul trecut, turneul a fost castigat de Corinthians (1-0 in fata celor de la Chelsea). Printre cluburile invingatoare la editiile precedente se numara Barcelona, Inter Milan, Manchester United, AC Milan si Sao Paolo.

Eurosport are drepturi exclusive pentru aceasta competitie in Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Franta, Finlanda, Georgia, Ungaria, Islanda, Kazahstan, Kosovo, Kargazstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina si Uzbekistan. Drepturi neexclusive in Danemarca.

Participantii la Campionatul Mondial al Cluburilor din 2013:

FC Bayern Munchen
Germania, pentru UEFA (Uniunea Asociatiilor Europene de Fotbal)

Atletico Mineiro
Brazilia, pentru CONMEBOL (Confederatia Sud Americana de Fotbal)

Guangzhou Evergrande
China, pentru AFC (Confederatia Asiatica de Fotbal)

Al Ahly
Egipt, pentru CAF (Confederatia Africana de Fotbal)

CF Monterrey
Mexic, pentru CONCACAF (Confederatia de Fotbal a Americii de Nord si Centrala si Caraibe)

Auckland City
Noua Zeelanda, pentru OFC (Confederatia de Fotbal din Oceania)

Raja Casablanca
Maroc, campioana ligii nationale din tara gazda



Eurosport retransmite in exclusivitate Campionatul Mondial al Cluburilor in 2013 si 2014