Paris 1924

Amsterdam ar fi trebuit sa gazduiasca olimpiada din 1924, dar datorita influientei presedintelui olimpic Baron de Coubertin , jocurile olimpice s-au disputat din nou la Paris. Johnny Weissmuller a castigat trei medalii de aur - si mai tarziu a jucat in filmul Tarzan.

Olimpiada a fost imortalizata in filmul Care de foc

Coubertin a sperat ca aceasta olimpiada va imbunatati slaba organizare a jocurilor din capitala Frantei din 1900

La aceasta olimpiada, americanul William DeHart Hubbard a devenit primul atlet de culoare care castiga aurul la individual, triumfand la saritura in lungime.

Compatriotul sau, Robert LeGendre, a stabilit recordul mondial la aceasta proba, 7,76 metri, dar asta se intampla la pentalon si a trebuit sa se multumeasca cu medalia de bronz.

Finlandezii au dominat din nou cursele de semi-fond, cu Paavo Nurmi luand 5 medalii de aur, doua din ele castigate la o diferenta de o ora una de alta

Datorita performantei sale, lui Nurmi i s-a ridicat o statuie la intrarea in stadionului Helsinki.

Tenisul si-a facut ultima aparitie inainte de a fi adus inapoi dupa 60 de ani, la Seoul.

Com.Oli.Int., care a fost total neprofesionist, a avut dubii in privinta alcatuirii top-ului celor mai buni sportivi, topul fiind alcatuit din amatori.

Marea Britanie a inscris doua victorii importante cand Harold Abrahams a devenit primul european care castiga aurul la 100 metri, in timp ce Eric Liddell a luat aurul la 400 metri, cu timpul de 47,6 secunde.

Timpul lui Lidell a fost de record mondial, dar nu a fost recunoscut oficial deoarece pana in anul 1936 alergatorii fugeau in jurul unei benzi.

La bazinul de inot Johnny Weissmuller, mai tarziu devenit Tarzan, a castigat trei medalii de aur la probele de inot liber si una de bronz la polo barbati.