Fara categorie

Ucraina a inaugurat primul stadion pentru Campionatul European din 2012

Ucraina a inaugurat la Dnepropetrovsk primul stadion dintre cele care trebuie construite pentru Campionatul European din 2012, pe care il va organiza impreuna cu Polonia, informeaza AFP.
Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, a fost prezent la inaugurarea stadionului, care are o capacitate de 31.000 de locuri, ceremonie care a fost incheiata de un meci intre fostii jucatori ai echipelor Dnepr Dnepropetrovsk si Spartak Moscova.

Un al doilea stadion pentru EURO 2012, care va avea o capacitate de 53.500 de locuri, este in constructie si va fi inaugurat vara viitoare la Donetk. De asemenea, complexul olimpic din Kiev, principalul complex al ucrainienilor pentru EURO, este in reconstructie si ar trebui sa fie gata pana in iunie 2010.

Ucraina si Polonia trebuie sa construiasca sau sa renoveze stadioane, drumuri, hoteluri, iar infrastructura este principala problema pe care organizatorii au intalnit-o. La un moment dat s-a pus chiar problema ca cele doua tari sa piarda dreptul de a gazdui dreptul de oranizare a turneului final in cazul in care stadiul lucrarilor nu va fi satisfacator. In cele din urma, presedintele UEFA, Michel Platini, a anuntat ca va sprijini cele doua tari si va face tot posibilul ca turneul final sa nu fie mutat in alta parte.

NewsIn


Ucraina a inaugurat primul stadion pentru Campionatul European din 2012