Fara categorie

Tara Galilor si Scotia au renuntat la candidatura pentru gazduirea Euro 2016

Tara Galilor si Scotia au renuntat sa mai formuleze candidatura comuna pentru organizarea turneului final al Campionatului European din 2016, a anuntat, duminica, forul galez de fotbal, pe site-ul oficial, citat de AFP.

"Dupa mai multe analize atente, Federatia galeza si forul irlandez de fotbal au decis ca nu se vor inscrie pe lista de candidati pentru organizarea turneului final al Euro-2016", se precizeaza in comunicatul aparut pe site-ul oficial al federatiei galeze.

Secretarul general al forului galez, David Collins, a justificat aceasta renuntare prin conditiile economice dificile existente si prin cresterea numarului de echipe participante la acest turneu final: "Deteriorarea actuala a conditiilor economice cu consecintele nefaste in domeniul infractructurii, coroborata cu decizia UEFA de a mari numarul de participanti la acest turneu la 24, au fost factorii ce au determinat aceasta hotarare".

Potrivit oficialului forului galez, in aceste conditii o candidatura comuna a acestor doua tari ar fi "prematura", dar "va fi analizata" o noua incercare de gazduire a unui nou Euro dupa cel din 2016.

Mediafax



Tara Galilor si Scotia au renuntat la candidatura pentru gazduirea Euro 2016