Fara categorie

Scotia si Tara Galilor vor sa organizeze EURO 2016

Federatiile de la Glasgow si Cardiff intentioneaza sa depuna o candidatura comuna pentru organizarea turneului final al Campionatului European din 2016, anunta Reuters.
"Am avut discutii cu galezii si avem in vedere consultari cu oficialii din Irlanda de Nord. Suntem constienti ca niciuna dintre cele trei federatii nu poate organiza pe cont propriu un turneu cu 24 de echipe, asa cum va fi cel din 2016, si de aceea cercetam posibilitatea de a organiza impreuna evenimentul", a declarat purtatorul de cuvant al federatiei scotiene de fotbal.

Turneul final al CE din 2016 va fi primul la care vor participa 24 de echipe, UEFA hotarand aceasta modificare la congresul din luna septembrie.

"Ar fi ceva nemaipomenit, dar trebuie sa fiu precaut. Entuziasmul meu pentru una sau alta dintre tarile interesate ar putea fi interpretat gresit. Multe tari din cadrul UEFA ar putea organiza acest turneu", a declarat David Taylor, secretarul general al UEFA.

Doua din ultimele trei turnee finale au fost gazduite in parteneriat, Belgia si Olanda in 2000, urmate de Austria si Elvetia in 2008. Pentru 2012 au fost desemnate de asemenea doua natiuni pentru organizarea Campionatului European, mai precis Ucraina si Polonia.

Revenind la Scotia si Tara Galilor, acestea au in prezent numeroase arene care corespund pana la cel mai mic detaliu standardelor UEFA, Millenium din Cardiff, Murrayfield din Edingburgh, Hampden Park, Ibrox Park sau Celtic Park (toate din Glasgow) fiind stadioane capabile sa gazduiasca oricand un meci international.

Onlinesport


Scotia si Tara Galilor vor sa organizeze EURO 2016