Fara categorie

Polonia va cheltui 170 milioane de euro pentru a asigura securitatea la EURO 2012

Polonia va cheltui aproximativ 170 milioane de euro pentru a asigura securitatea la Campionatul European de fotbal din 2012, pe care îl va organiza în colaborare cu Ucraina, informeaza AFP.

"Estimam ca pregatirile în domeniul securitatii, care includ investitiile si problemele organizatorice, vor costa peste 650 milioane de zloti (aproximativ 170 milioane de euro)", a declarat, joi, responsabilul national cu securitatea la Euro-2012, Tadeusz Zygmunt, pentru cotidianul Dziennik Gazeta Prawna.

Cea mai mare parte a sumei va fi asigurata de bugetul de stat si de orasele gazda ale competitiei. Polonia se bazeaza, de asemenea, pe o co-finantare din partea Uniunii Europene pentru suma de 55 milioane de zloti.

Proiectele în acest domeniu vizeaza în principal securitatea pe stadioane si în cantonamentele echipelor participante, dar si în zonele urbane create pentru ca suporterii sa poata urmari meciurile pe ecrane. O astfel de zona va fi creata în centrul orasului Varsovia, unde aproximativ 100.000 de suporteri vor putea urmari meciurile pe ecrane uriase.

La fel cum s-a întâmplat cu ocazia Campionatului European din 2008, din Austria si Elvetia, autoritatile poloneze intentioneaza sa reintroduca, pe perioada competitiei, controalele la frontiera.

Euro-2012 se va desfasura în patru orase poloneze, Varsovia, Wroclaw, Poznan si Gdansk, si patru orase din Ucraina, Donetk, Kharkov, Lviv si Kiev.

Mediafax


Polonia va cheltui 170 milioane de euro pentru a asigura securitatea la EURO 2012