Fara categorie

Finlanda, Belarus, Anglia si Spania, calificate la CE de tineret din 2009

Echipele nationale ale Finlandei, Belarusului, Angliei si Spaniei s-au calificat la Campionatul European de tineret care se va desfasura in Suedia, in perioada 15 - 21 iunie, miercuri urmand sa fie desemnate ultimele trei selectionate care vor participa la turneul final, informeaza site-ul UEFA.

Finlanda a trecut de nationala Austriei in play-off-ul pentru calificarea la Campionatul European dupa prelungiri si lovituri de departajare. Scorul general dupa cele doua manse a fost 3-3, pentru ca la loviturile de departare finlandezii sa se impuna cu scorul de 4-2.

Belarus a invins, marti, pe teren propriu, formatia Turciei, scor 2-0, si s-a calificat la CE din Suedia, dupa ce in tur a pierdut, in deplasare, scor 0-1.

Anglia s-a calificat la turneul final in dauna formatiei Tarii Galilor, dupa o victorie in deplasare, scor 3-2, si un rezultat de egalitate pe teren propriu, scor 2-2.

Nationala de tineret a Spaniei a trecut in play-off-ul pentru Campionatul European de selectionata Finlandei. In meciul tur finlandezii au castigat cu scorul de 2-1 pe teren propriu, pentru ca marti, la Murcia, spaniolii sa castige, dupa prelungiri, cu scorul de 3-1.

Ultimele trei echipe care vor participa la Campionatul European de tineret din Suedia 2009, vor fi desemnate miercuri. Franta intalneste, pe teren propriu, Germania, dupa ce in meciul tur cele doua echipe au terminat la egalitate, scor 1-1, la Magdeburg. Israel disputa un loc de calificare cu Italia, la Tel Aviv, dupa ce meciul tur s-a terminat la egalitate, scor 0-0, iar Serbia porneste, pe teren propriu, cu prima sansa in disputa cu Danemarca dupa ce a invins si in deplasare, scor 1-0.

La Campionatul European de tineret din Suedia, 15-21 iunie 2009, participa opt reprezentative, pe langa tara gazda fiind desemnate inca sapte nationale dupa o runda de calificari cu grupe si un play-off sustinut de castigatoarele grupelor si cele mai bune patru echipe clasate pe locurile secunde. Nationala de tineret a Romaniei a ratat calificarea in play-off dupa ce a ocupat locul al treilea in grupa a 10-a de calificare. Echipele calificate din grupa Romaniei au fost Franta si Tara Galilor.

Mediafax



Finlanda, Belarus, Anglia si Spania, calificate la CE de tineret din 2009