Fara categorie

Bulgaria ar vrea sa organizeze Euro 2020 impreuna cu Romania

Presedintele Federatiei Bulgare de Fotbal, Borislav Mihailov, a anuntat ca tara sa doreste sa organizeze, alaturi de Romania, turneul final al Campionatului European din anul 2020.
Mihailov a dezvaluit aceasta intentie cu ocazia vizitei pe care presedintele UEFA, Michel Platini, a efectuat-o, miercuri, in Bulgaria. Francezul, care a avut si o intrevedere cu prim-ministrul acestei tari, Serghei Stanisev, a fost prezent la Sofia pentru a pune piatra de temelie a unui Centru de formare cu finantare de la UEFA.

La Sofia, Platini a mai anuntat ca Polonia si Ucraina vor organiza Euro-2012 impreuna sau deloc, excluzand o reasociere a Poloniei cu alta tara, in cazul in care Ucraina nu va fi capabila de acest lucru.

"Polonia si Ucraina stiu foarte bine ca una dintre conditii este ca stadioanele sa fie pregatite la timp. Daca arenele nu vor fi construite in timp util, nici Kievul, nici Varsovia nu vor vedea Euro-2012", a spus Platini.

In ultimele luni au crescut temerile referitoare la capacitatea celor doua tari (primele state fost comuniste care au primit acest drept) de a-si respecta angajamentele, in special construirea stadioanelor si renovarea infrastructurii in materie de transport sau hoteluri.

Mediafax


Bulgaria ar vrea sa organizeze Euro 2020 impreuna cu Romania