Extrasport

VIDEO Protest pe strazile Bucurestiului: 25.000 au luat cu asalt Piata Victoriei. Dreptul nostru nu este sa iesim la vot, ci sa iesim sa ii dam jos pe cei pusi la vot

Aproximativ 25.000 de oameni au iesit pe strada in Bucuresti, luni seara, pentru a protesta impotriva autoritatilor si a guvernului dupa tragedia petrecuta in Clubul Colectiv din capitala. Iata imagini video filmate de noi cu o camera GoPro, setata pe wide, imagini care surprind masa de oameni din fata Guvernului, dar si plecarea coloanei impresionante pe Calea Victoriei, spre sediul Ministerului Afacerilor Interne. 

S-a strigat de multe ori "Demisia" la adresa guvernului, a premierului Victor Ponta, dar si a ministrului de interne Gabriel Oprea.

Iesirile in masa pe strada sunt singura modalitate prin care, dupa 26 de ani de la Revolutie, sa ii dam jos pe cei care ne cheama din patru in patru ani la vot incercand sa ne responsabilizeze prin ideea ca "este dreptul nostru". Oamenii, dar si conducatorii, trebuie sa inteleaga ca de fapt dreptul nostru este sa ii dam jos pe cei care ajung prin vot sa conduca si nu fac nimic in sprijinul nostru. 

Frustrarile si nemultumirile colective sunt la cote mai mari ca niciodata. Totul a inceput cu moartea unui tanar ofiter de Politie din coloana oficiala a lui Gabriel Oprea urmata de lipsa de reactie si vreo demisie asumata. A urmat protestul in trafic la adresa coloanei oficiale, se pare, a presedinteului Johannis, a fost primul semn cand lumea a dat de inteles ca nu mai inghite privilegii fara a primi in schimb macar putin respect.

Apoi a venit dezastrul din Clubul Colectiv cu peste 30 de morti, cel care a detonat totul. Un dezastru produs in primul rand din lipsa reglementarilor legale pe care conducatorii nu le dau cum trebuie de 26 de ani. Autoritatile alearga sa amendeze oameni (problema din Romania sunt cei 50.000 de pariori online infractori) si nu sa creeze legi si o aplicare corecta a acestora pentru ca noi sa nu murim nevinovati atunci cand iesim din casa.

Dupa 26 de ani in care nu s-a intamplat mai nimic pentru oamenii de rand, avem datoria sa iesim pe strada si, de asemenea, sa explicam copiilor nostri realitatea asa cum este ea, fara ascunzisuri, pentru ca altfel si ei, ca si noi in ultimii 26 de ani, vor sta in papuci.

De aceea, nu mai duceti copiii in mall-uri, luati-i la proteste, aratati-le ce sa faca, cum sa nu inghita. Daca nu avem noi cultura protestului, trebuie sa ii invatam pe cei mici, este de datoria noastra. Iar ei, peste ani, sa nu iasa 25.000, ci sa iasa macar sute de mii, daca nu milioane asa cum e in tarile cu adevarat democratice. 

Este sansa lor, a celor mici de azi, sa nu devina peste ani gainile care suntem noi astazi, calcate in picioare si in comunism, dar si in cei 26 de ani de "libertate", in care unii muncesc de dimineata pana seara, iar altii trec cu girofare, amendeaza si ard oameni. VIDEO Protest pe strazile Bucurestiului: 25.000 au luat cu asalt Piata Victoriei. Dreptul nostru nu este sa iesim la vot, ci sa iesim sa ii dam jos pe cei pusi la vot