Extrasport

VIDEO Gafă uriașă a Apple la lansarea iPhone X

Apple a lansat marți seară modelul iPhone X (iPhone zece), dar a trecut printr-un moment foarte neplăcut.

Una dintre noutățile iPhone X este deblocarea cu ajutorul privirii, numită Face ID. Acesta a fost introdusă deoarece deblocarea de la buton a modelului X nu mai este posibilă, din cauza lipsei butonului fizic.

În momentul în care unul dintre prezentatori a încercat să arate cum funcționează deblocarea cu ajutorul privirii (Face ID), aceasta nu a funcționat, așa cum se vede din imaginile de mai jos. Prezentatorul a trebuit să deblocheze până la urmă telefonul cu ajutorul codului de securitate, ca variantă de „backup” așa cum el chiar a spus.

La acest moment sunt mulți sceptici care nu cred în utilizarea ușoara a iPhone X fără butonul fizic. Eliminarea acestuia a forțat Apple să creeze noi artificii de folosire a aparatului, printre care Face ID și altele, cum ar fi mișcarea „swipe” de jos în sus pentru a reveni din orice aplicație la ecranul principal. Apple a avut inteligența de a păstra un model clasic, nou lansatul iPhone 8.

iPhone X va porni în SUA de la 999 de dolari, iar modelul iPhone 8 de la 699$. Cele două au același procesor, diferența majoră fiind la ecran (full screen și super retina), la calitatea camerei de „selfie”, la folosirea unor animații numite „animoji” și la calitatea bateriei (care va dura cu 2 ore mai mult pe modelul X față de 8 sau 7).



VIDEO Gafă uriașă a Apple la lansarea iPhone X