Extrasport

Vaccinul covid: faza pe vaccinare obligatorie. Pai de ce nu ati zis asa de la inceput?

Sursă foto: https://twitter.com/TheLastWord

Vaccinarea covid a inceput pe ideea ca este optionala: informeaza-te si decide ce este cel mai bine pentru tine. Protejeaza-i pe cei dragi. Lumea s-a informat si, in majoritate, nu a facut vaccinul. Acum incep sa fie voci in cadrul campaniei mondiale de vaccinare care deja vorbesc despre obligativitate. De ce?

De ce nu s-a spus de la inceput ca este obligatorie? E simplu. Cei care sunt in spatele campaniei mondiale de vaccinare, prima campanie mondiala de acest gen din istoria umanitatii asa cum o stim, au crezut ca stirile zi de zi de zi de zi din toata presa vor face ca lumea sa vina singura, de frica si buna-voie. Si multi au venit. Insa, sub jumatate ba chiar o treime, vorbind de Europa si SUA/Canada, iar acest lucru impins cu masuri de lockdown din spate.

Planul este 'pas cu pas'.

"Sa nu ii imbolnavim pe cei dragi/cei vulnerabili", mai tineti minte? A functionat o vreme acest sofism inghitit la scara larga de multi. Unii au facut vaccinul pentru acest lucru. Insa intrebarea pentru toti a fost si ramane fara raspuns: de ce nu se vaccineaza cei dragi/cei vulnerabili direct? Si sa ii lasam pe cei nedragi si nevulnerabili in pace pentru ca (folosim expresia numarul 1 din campania de vaccinare), este posibil  nu se imbolnaveasca deloc sau este cel mai probabil să facă forme foarte ușoare.

Izoleta. Imaginile filmate cu "camera ascunsa" din spitalele fara geamuri. Nu mai functioneaza. S-a renuntat la ele. A fost un pas atunci. 

Vaccinarea? Optionala. Informeaza-te si decide singur. Pana cand, iata, pas cu pas devine obligatorie.

La acest moment, liberul arbitru se doreste a fi abolit. Nu mai faci cum vrei tu cu sanatatea ta. Nu ai voie sa mori de covid, trebuie sa te vaccinezi, statul nu te lasa. Cu ce te ajuta statul, pe tot globul, orunde ai fi? Cu un vaccin experimental. Contra ce? Contra unei boli care ataca mortal doar oamenii in varsta, iar dintre acestia, un procent foarte mic in fapt face cazuri grave si un procent si mai mic moare, in conditii agravate de alte boli.

Cati oameni bolnavi terminal refuza, avand acest drept, operatatii care le-ar putea salva viata? Este bine cunoscut dreptul fiecaruia de a decide cu propria viata atunci cand are o boala. Medicii o stiu foarte bine. Si acum devine obligatoriu un vaccin contra unei boli care, in fapt, omoara 0.05% din cei pe care ii infecteaza. 

Va deveni obligatoriu un vaccin impotriva unei boli pentru care, in 2020, nu se purta masca in randul politicienilor de rang inalt, desi era obligatorie.

Si se incepe acum usor vaccinarea obligatorie. Cu personalul medical. In Romania, sub 50% din personalul medical s-a vaccinat. Oare de ce? Cei care nu s-au vaccinat nu vor sa aiba grija de cei dragi? Nu stiu de pericolul acestei boli? Nu cred in stiinta? Nu cred in vaccinuri? Unde sunt vocile personalului medical care nu s-a vaccinat, in presa? Nu sunt. Oare de ce? Este un personal medical 'coronasceptic', 'conspirationist', care nu are dreptul la o opinie publica.

Cine a facut si face presa stie foarte bine urmatoarea regula: in articole, pentru dreptul la o informare corecta a publicului, trebuie incluse si parerile contrare unei idei. Ati vazut asa ceva in campania de coronoavirus? Nu. Vocile contra sau cele cu obiectii sau cele care indemnau la diverse lucruri au fost reduse la tacere. Iar cele care au avut curaj s-au trezit cu pagini actualizate pe Wikpiedia in care langa numelor lor apar prompt etichete precum 'antivaccinist', 'coronasceptic'.

Numai ca a te vaccina obligatoriu in aceste conditii va fi mai greu. Incep manifestatii in Franta pe aceasta tema. Si asa ar trebui sa inceapa in toata umea. Se striga "Libertate" si "Jos Dictatura" exact cum s-a strigat in Romania in 1989. Noi am strigat ca prostii, dar acum e pe bune. Si e o 'dictatura' la nivel mondial. E dictatura celor care, nu-i asa?, vor ca noi, cetatenii, sa fim bine si in siguranta, sa nu ne imbolnavim. O dictatura in numele binelui. Ce poate fi mai frumos decat atat? Cu ce caldura adormi noaptea cand stii ca oameni bine intentionati se ocupa de tine.

Cum, nu vrei binele? Trebuie sa il iei.

De aceea, cand incepe sa fie rau, nu mai ai voie sa te apropii la doi metri, nu poti sa mergi in mai multi pe strada, nu poti sa pleci din localitatea ta, nu poti sa pleci din tara si daca pleci sau vii sunt 1.000 de conditii, nu mai poti sa mergi la evenimente sportive sau afara decat in conditii stabilite deja de lege. Daca se trece de 0.3 rata de infectare, daca R trece de 5, daca sunt 1.3 cazuri la mia de locuitori, daca, daca, daca.

Si cate si mai cate si mai cate. Vrem ca tu sa fii aparat, alaturi de cei dragi si cei vulnerabili pe langa care treci pe strada. Tu sa fii bine, ia scutul in mana, trage atuul tau, ridica bratul pentru vaccinul salvator despre care tu nu intelegi ca este bun, pentru ca ca esti prost, cei care nu fac vaccin au un IQ scazut. Si pentru ca nu intelegi, iti ridicam noi bratul, vei fi bine. E safe.

Omul nu a decodificat ADN-ul. Pana acum 5 ani se considera ca ARN-ul este 'junk'. Dar avem produse safe bazate pe actiunile ADN si ARN, pentru ca stim cum functioneaza tot, nu e niciunpericol, coprul uman nu are niciun secret pentru noi, oamenii din 2021. Stim tot si am eradicat deja bolile grave, dar o banala gripa? Fa vaccinul, te doare mana putin doua-trei zile. Dupa aia, totul merge bine, daca nu se intampla nimic in cateva zile apoi nu are ce se mai intample.

Sta bine Romania la vaccinare? Credem noi. Nu, deloc. Uniunea Europeana ne cere sa marim ritmul.Ce va urma? Ce se intampla si in alte tari, pasi mici spre vaccinarea obligatorie.

In Romania se ard deseuri importate, date de alte tari ca sa ne fie noua bine. Dar cand vine vorba de viroza, nu, aici nu lasam oamenii sa moara, oriunde ar fi pe glob. 

De ce oamenii care au facut boala natural nu sunt considerati imunizati pe viata, in ciuda lipsei anticoropilor, dar pe baza dovedita a celulelor T cu memorie care stau in maduva spinarii? De ce cei care au facut boala trebuie si ei sa se vaccineze, pe baza niciunui studiu medical care sa sustina acest lucru? Din contra, putinele studii aratand ca exista imunitate pe viata.

S-a mediatizat studiul din Israel realizat in mai 2021 si facut public pe 13 iulie 2021 care arata ca cei care au facut boala natural au constituit 1% dintre reinfectari, iar 40% dintre cei care au facut vaccin s-au reinfectat? Nu.

'Sa eradicam o viroza' este, pentru persoanele care se pricep, o lupta cu morile de vant. A spus-o Boris Johnson dupa atata timp, nu este clar cum si de ce au iesit aceste lucruri, mai vedem. Marea Britanie pare pe moment sa lase oamenii sa ia propriile decizii, inalturand toata noua doctrina legata de 'distantare'. Va fi greu, 'experitii' deja au sarit.

Sa scadem presiunea pe sistemul sanitar? Ok, dar sa se faca publice tratamentele preventive pentru covid, care iau tusea de pneumonie (inclusiv pneumonie covid) cu mana. Tratamente care se stiu de ani de zile si se folosesc pentru bronsitele si pneumoniile dure astmatiforme. De ce cand se face public un astfel de tratament este considerat "un tratament revolutionar" sau este pus la zid si medicul trimis la Colegiul Medicilor ca sa taca?

Stiti cati oameni sunt bolnavi de astm cauzat de virusi respiratorii fac pneumoniii cu oxigenare de 80%? Multi. De ani si ani de zile. La fel de multi sunt si doctorii care au tratat cu succes cu Ventolin si Flixotide astfel de pneumonii in maximum doua zile. Si unii dintre ei fac si trateaza si pneumoniille cauzate de covid. De ce nimeni nu iese sa explice tratamentul din trecut poate (si putea fi aplicat de la inceput), in fapt, cu succes si contra covid?

Urmareste cineva cate persoane fac cheaguri de sange, AVC-uri si infarcturi la cateva luni dupa vaccinare cu MRNA? Nu.

De ce sunt dusi cu zaharalul cei care au facut doua 'doze' si acum li se pune sub nas a treia? Ce studii exista ca sistemul imunitar nu o ia razna cu aceste 'doze' repetate? Devenim dependenti de 'doze' de acum inainte?

'Scutul', 'atuul' nostru este unicul, vaccinul. Nu sa faci boala si sa nu patesti nimic in 98% din cazuri, nu sa faci boala pentru ca ai imunitate pe viata (sau faci forme extrem de usoare dupa pe viata), nu sa traiesti normal pentru ca sunt sanse mai mari sa nu o iei.

Nu, vaccinul. Intrebarea inca ramane. De ce?

onlinesport.ro: Vadim Cușnarencu



Vaccinul covid: faza pe vaccinare obligatorie. Pai de ce nu ati zis asa de la inceput?