Extrasport

Ursul a fost omorat de mult timp. Si nu il chema Arthur, ci Petrom. "Razbunarea" romanilor, oprita de Google

Sursă foto: https://www.facebook.com/agentgreen.ro/

Romanii s-au revoltat si s-au razbunat pentru moartea ursului Arthur. In urma cu 17 ani, nimeni nu s-a deranjat cand Romania a cedat tot petrolul Romaniei catre OMV. Cu adevarat, ursul fusese de mult timp vandut, oferit mort pe tava catre austrieci. Il chema Petrom. Acum, macar printul austriac a avut curaj si a venit personal sa traga, chiar daca l-a impuscat pe Arthur fara glorie, catarat intr-un copac, cu animalul momit in calea pustii.

Incepem cu acea razbunare a romanilor asupra Castelului Riegersburg, detinut de familia celui care l-a impuscat pe Arthur. Pagina castelului de pe google maps avea in jur de 2.000 de voturi si aproape 5 stele joi dimineata, adica statea foarte bine.

Joi seara, situatia s-a schimbat, pagina inregistra brusc peste 13.000 de voturi si scazuse la doar doua stele. Motivul? Peste 10.000 de romani revoltati online de moartea lui Arthur, adevarati sustinatori ai miscarii #rezist disparute la fel de rapid cum a aparut, votasera castelul cu o stea. Scop atins, cu doar doua stele pe google maps nimeni nu avea sa mai calce pragul criminalului de ursi.  

Vineri dimineata, insa, google a resetat situatia la momentul pre-Arthur. Mai exact, celebrul castel Riegersburg de care pana ieri nu auzise nimeni din Romania. are din nou cele aproape cinci stele si cele 2.000 de voturi de joi dimineata. O reputatie ireprosabila, deschis pentru turistii iubitori de ursi sau nu, mai ales ca acum sute de mii de romani au aflat despre el. Unde nu a putut printul, a putut ursul google, reputatia unui print asa se tine. Si am mai aflat si noi, pe pielea ursului noastru, ca Twitter, Facebook si Google sunt niste instrumente care isi apara printii lor castigatori, iar ursii sunt doar niste victime colaterale.

Acum romanii vor astepta, cu un ochi la vaccin si covid, sa vada cu celalalt ochi daca printul va fi in cele din urma condamnat. Slabe sanse, colegii celor de la Google care stau la alte birouri cu alte nume vor lucra in aceeasi maniera. Printul va fi nevinovat, nu stia si a beneficiat fara voie de vidul legislativ din Romania, este clar inca de acum. Noi, ca tara, avem de rezolvat probleme, Austria si printul au actionat dupa lege.

Daca pentru un urs toata Romania s-a scandalizat, nimeni nu a protestat atunci cand "privatizarea anului 2004" a luat tot petrolul tarii si l-a oferit catre OMV. Un articol foarte bun pe aceaste tema, aici, cu niste citate din el mai jos.

„Cine controlează Petrom controlează economia, con­trolează şi politica.“ Cuvin­tele îi aparţin fos­tu­lui premier Adrian Năstase (PSD). Ele au fost rostite pe 23 iu­lie 2004, ziua în care la Palatul Victoria sta­tul român şi-a pus semnătura pe cel mai important contract de privatizare pe care avea să-l facă vreodată, încre­din­ţân­du-i „perla coroanei“ unui alt stat, Aus­tria, reprezentat de grupul petrolier OMV.

Asadar, ursul a fost furat si omorat de mult timp, cu buna stiinta. Si nu il chema Arthur, ci Petrom. In 2004, conform ZF.ro, "Petrom asigura jumătate din producţia de gaze locală şi toată extracţia de petrol". Tot petrolul a plecat in Austria, la fel ca si pielea lui Arthur.

„Vă puteţi imagina, în 2004, un OMV cu 5.000 de angajaţi să preia Petro­mul cu cei 60.000 de angajaţi? Cred că este cel mai mare succes al unei companii austriece în afara Austriei“, spunea într-un interviu acordat FT Gerhard Roiss, fost CEO al OMV, care alături de Wolfgang Ruttenstorfer, CEO al OMV la data privatizării, Pe­trom, şi-a pus semnătura pe contractul ca­re avea să transforme radical grupul austriac.

Cuvintele unui alt print care a dat lovitura. Acela a fost glontul de argint, cel din 2004, nu cel din 2021 tras de un alt print catarat in copac.

Ne suparam din cauza lui Arthur, dar cumparam benzina austriaca de la Petrom, o companie de cinci stele. Ne suparam online ca un austriac a omorat un urs, cand toti mergem offline pe taramul austriac de la Petrom, dupa ce OMV a lasat Romania fara tot petrolul si jumatate din gaz, resurse care asigurau o  mare parte din independenta energetica si puterea geostrategica pe plan local.

Suntem un popor care si-a ales, isi alege si isi va alege mereu ursii gresit.

Vadim Cușnarencu



Ursul a fost omorat de mult timp. Si nu il chema Arthur, ci Petrom. "Razbunarea" romanilor, oprita de Google