Extrasport

Urmează peste tot la fel? Israelul impune a treia doză de covid pentru prelungirea Pașaportului Verde

Noi restricții au fost anunțate în Israel și ar putea urma peste tot în țările din Europa și SUA. Pașaportul Verde nu va mai fi valabil, dacă nu se va realiza a treia doză de mRNA, conform agenției de presă Associated Press. Cine s-a vaccinat și a crezut că a scăpat se înșală, injecțiile cu mRNA încep să fie impuse o dată la șase luni, pentru a constrânge lumea să se inoculeze.

Israel, țara care a dat tonul inculării mondiale mRNA cu Pfizer, a anunțat că toate Pașapoartele Verzi vor expira la șase luni după a doua doză de vaccin sau boală. Astfel, cei care vor să își prelungească Pașaportul Verde și implicit libertatea de mișcare trebuie să facă a treia doză de mRNA.

Pașaportul Verde covid a fost și este contestat de cetățenii din Uniunea Europeană și SUA, fiind văzut drept un document de control și limitare ale liberei circulații. Guvernele îl privesc însă drept un document necesar pentru sănătate și nediscriminatoriu, mergând mai departe cu agenda în ciuda protestelor stradale.

Cei care au realizat două doze de mRNA s-au considerat și se consideră la adăpost, inclusiv în România. Au primit acest Pașaport Verde cu care pot călători sau folosi diverse locații care nu pot fi accesate de cei care nu îl dețin. Numai că, în curând, cei care au făcut două „doze” vor trebui să își plătească senzația de libertate cu o a treia. Și apoi, cel mai probabil, din șase în șase luni se va continua la fel, fiecare „doză” va prelungi valabilitatea Pașaportului.

Ceea ce a început în Israel s-a petrecut apoi și în SUA și Europa legat de restricții și mRNA, așa că a treia doză acum opțională  inclusiv în România are cele mai mari șanse să devină curând necesară.

În țările europene democratice sunt proteste prin care se cere elimibarea Pașaportului Verde și implicit a restricțiilor cauzate de acest document. În România au început proteste după ce autoritățile locale au exclus testarea covid de pe Pașaportul Verde ca modalitate de a beneficia de libertatea de mișcare, precum acceul în unele locații  sau ieșirea din casă după ora 20:00.

Însă, protestele nu schimbă nimic. Agenda covid merge mai departe ceas, pas cu pas, din ceea ce se pare cu o impunere a inoculării mRNA cu o frecvență de șase luni pentru a putea avea libertate de mișcare.

Ca restricții vor urma în viitorul apropiat, dacă nu vei face mRNA-ul mereu, o dată la șase luni? Nu vei mai avea energie electrică în casă, de exemplu?



Urmează peste tot la fel? Israelul impune a treia doză de covid pentru prelungirea Pașaportului Verde