Extrasport

Mai multi jucatori din Bundesliga l-au omagiat pe George Floyd

Sursă foto: https://twitter.com/BVB/

Dincolo de ocean fierbe societatea dupa ce un cetatean de culoare a murit prin sufocare in timp ce era retinut de fortele de ordine.

In varsta de 46 ani, George Floyd a fost arestat in afara unui magazin din orasul american Minneapolis.

Cateva minute mai tarziu acestia isi pierdea viata dupa ce a fost tinut imobilizat la pamant intr-o forma extrema.

Din filmarile devenite virale pe internet se observa cum un politist pe numve Derek Chauvin il tine pe Floyd la pamant cu genunchiul in pofida strigatelor acestuia ca nu poate respira.

In vele din urma, dupa opt minute de imobilizare, Floyd a murit. Povestea pe larg aici.

Politia din Minneapolis a intervenit in urma unui apel din partea proprietarului unui magazin. Acesta reclama ca George Floyd ar fi cumparat un pachet de tigari folosind 20 de dolari falsi.

Cazul lui George Floyd a devenit unul de interes global, iar in Statele Unite au pornit revolte populare in mai multe orase.

Presedintele Donald Trump a plasat Garda Nationala si armata in stare de alerta pentru a preintampina extinderea protestelor devenite virale.

Mai multi jucatorii care au evoluat in etapa a 29-a din Bundesliga i-au adus un omagiu lui George Floyd, anunta Le Matin.

Este vorba de Jadon Sancho, jucator care a marcat trei goluri pentru Borussia Dortmund contra lui Paderborn, Achraf Hakimi de la aceeasi echipa, Marcus Thuram de la Monchengladbach si Weston McKennie de la Schalke au tinut sa-si exprime afectiunea pentru cauza lui George Floyd.

Pe langa acestia, mai multi sportivi americani s-au alaturat cauzei, amintindu-i aici doar pe LeBron James si Coco Gauff.

Tanara jucatoare de tenis a scris pe reteaua TikTok: "Sunt eu urmatoarea?"Mai multi jucatori din Bundesliga l-au omagiat pe George Floyd