Extrasport

Studiu! Coronavirusului nu se poate transmite in timpul jocului de fotbal

Sursă foto: https://twitter.com/Phil_Football/

Un studiu efectuat la Universitatea din Aarhus si Ministerul Sanatatii din Danemarca arata ca noul virus gripal nu poate fi transmis intre jucatorii de fotbal in timpul unei partide.

Cercetatorii danezi au calculat ca in medie un fotbalist va sta langa alt fotbalist in timpul meciului nu mai mult de un minut si jumatate.

Ori, studiile din Danemarca spun ca un jucator trebuie sa stea vreme de 15 minute la mai putin de doi metri pentru a fi infestat cu noul virus gripa, daca persoana contact este deja infestata, anunta Adevarul.ro care citeaza dr.dk

Printre masurile care trebuie luate de jucatori pentru a limita pe cat posibil infestarea cu noul virus gripal se numara echiparea acasa si transportul individual la stadion.

Practic, vestiarul si autocarul vor fi doua locuri care nu vor mai face parte din peisajul unei echipe de fotbal in viitorul apropiat.

“Din punctul meu de vedere, nu exista nicio problema, in ceea ce priveste fotbalul. As fi, in schimb, ingrijorat in privinta unor sporturi de echipa, precum fotbalul american si rugby-ul. In aceste sporturi, contactele fizice sunt prelungite pe durata unui meci. La fotbal, in schimb, contactele sunt de scurta durata intre jucatori. De aceea, fotbalul e un sport de risc minim“, a explicat virologul Allan Randrup Thomsen.

Oficialii danezi vor tine cont de acest studiu in vederea reluarii competitiei interne. Fotbalul in tara lui Hamlet ar putea reveni pe 24 sau 31 mai.

Portugalia este o alta tara care a anuntat posibilitatea reluarii competitiei fotbalistice la finalul lunii mai.

Aceasta dupa ce Olanda si Franta au pus punct sezonului actual cu multe etape inaintea finalului programat initial.

Germania amana o decizie in acest sens, cancelarul Angela Merkel avansand data de 6 mai pentru un raspuns in privinta reluarii primelor doua ligi profesioniste.Studiu! Coronavirusului nu se poate transmite in timpul jocului de fotbal