Extrasport

Singura îndatorire a noului Guvern

Nu interesează pe nimeni cine sunt miniștrii noului Guvern și cum își împart partidele ministerele. Pe absolut nimeni. Ei să fie sănătoși. Ceea ce interesează România este un singur lucru, la acest moment.

Să nu se aprobe Certificatul Verde. Atât se dorește.

Se poate face? Se poate ține cont de majoritatea de 60% din România care nu s-a vaccinat și nu dorește Certificat Verde? Se poate ține cont de cei 90% dintre părinți care nu doresc să își vaccineze copiii cu aceste seruri experimentale?

Se poate să nu se deschidă drumul spre vaccinarea obligatorie prin introducera acestui Certificat?

Dacă partidele de acum, PNL și PSD vor adopta Certificatul Verde ca prima acțiune comună după învestire și vor deschide drumul câtre dovedirea sănătății la locul muncă în prima fază, iar spre vaccinarea obligatorie în a doua, majoritatea are dreptul și obligația să riposteze.

Cum se poate riposta? Prin ieșirea în stradă alături de partidele care nu susțin Certificatul Verde, la acest moment A.U.R., prin urmărirea pe Facebook a lui George Simion. Prin ralierea în cadrul proceselor colective care se pregătesc de către avocatul Gheorghe Piperea. Atâta timp cât paginile lor sunt deschise. Dacă se închid, mai vedem.

Prin căutare asiduă a căilor de protest, prin organizarea alături de prieteni și cunoscuți în fiecare oraș. Organizarea este dificilă nefiind comandată, așa cum a fost de exemplu la Colectiv. Chiar dacă nu ia nimeni în seamă protestele, așa cum am văzut, trebuie ieșit. 

Iar la alegerile următoare, cu toate aceste restricții pe cap, într-un regres democratic, dacă apucăm, nu trebuie uitat. Ieșit la vot masiv și terminat din punct de vedere politic cu partidele care au îngăduit Certificatul Verde, au impus vaccinarea obligatorie și au acționat intern la presiuni externe contra voinței populare majoritare.

onlinesport.ro: Vadim Cușnarencu



Singura îndatorire a noului Guvern