Extrasport

Se vede luminita de la capatul tunelului. Presedintele Klaus Iohannis a vorbit despre iesirea din izolare dupa 15 mai

Sursă foto: captura Antena 1

Intr-o interventie televizata care a avut loc, marti, presedintele Klaus Iohannis a vorbit pentru prima data despre relaxarea masurilor luate de autoritati pentru impiedicarea raspandirii noului virus gripal in Romania.

"E important sa stim ca dupa 15 mai vom introduce masuri graduale de relaxare pentru ca ne dorim sa repornim economia României”, a spus Klaus Iohannis.

Acesta a criticat in termeni duri planul propus de Adrian Streinu-Cercel pentru iesirea din carantina, o idee care a starnit panica si revolta in spatiul public prin masurile vehiculate.

"Cineva a propus o masura aberanta. Asa ceva este inacceptabil, noi traim intr-o societate libera si nu putem veni cu astfel de masuri totalitare.

”Asa nu se poate. Nu poate un institut sa vina cu un plan propriu sa-l puna pe masa si sa spuna asa se va intampla. Stati linistiti, nu vine nimeni sa va ia de acasa sa va duca in carantina, sa va impuna lucruri inumane”

”Astfel de planuri prost gandite si prost prezentate nu fac decat sa induca panica in societate ori panica este ultimul lucru de care avem nevoie. Toata lumea trebuie sa fie responsabila, inclusiv cei de la diferitele institute de stiinta, inclusiv oamenii care sunt considerati experti", a mai spus Klaus Iohannis despre planul aparut luni in spatiul public din partea lui Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului National de Boli Infectioase ”Matei Bals”.

Printre masurile propuse de acesta intr-un plan pe noua pagini se vehicula separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de trei luni şi izolarea totală în categoria de vârstă 40 - 65 de ani, "în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie".



Se vede luminita de la capatul tunelului. Presedintele Klaus Iohannis a vorbit despre iesirea din izolare dupa 15 mai