Extrasport

Scandal in Rusia dupa ce o companie farmaceutica a mintit cu privire la un medicament anti coronavirus

In toata panica creata la nivel global exista si unii care incearca sa faca profit de pe urma disperarii oamenilor in a se proteja de noul virus gripal denumit COVID-19.

Circula pe retelele de socializare un filmulet cu doi italieni aflati intr-un aeroport din Moscova si care intreaba la farmacie de ”medicamentul anti coronavirus”.

Farmacista nu face ochii mari si nu se arata deloc mirata de cererea celor doi. Merge in spate si revine cu o cutie pe care scrie in caractere chirilice ”Arbidol”.

Medicamentul descoperit de sovietici inca din anii 70 are pe el intr-adevar reprezentarea grafica a coronavirusului pe care o folosesc autoritatile din intreaga lume in informarea cetatenilor.

Pe acelasi subiect: China consideră epidemia de coronavirus incheiată

Fisierul video amintit mai sus se raspandeste cu repeziciune si, o data cu el, nelinistea oamenilor pe acest subiect.

Arbidol exista, iar filmuletul pare cat se poate de veridic, doar ca problema e in alta parte.

In Rusia exista la ora aceasta un intreg scandal pe aceasta tema si chiar un proces pe rol, dupa ce Serviciul Federal Antimonopol a fost sesizat de un cumparator.

Te-ar mai putea interesa si: Americanii testeaza primul vaccin impotriva coronavirus pe oameni

Compania farmaceutica Otisifarm care produce medicamentul Arbidol este acuzata de ”publicitate falsa”, descriind in mod intentionat si fara fundament stiintific dovedit ca medicamentul mai sus numit ar fi eficient in lupta contra coronavirusului, anunta agentia RIA Novosti.

Potrivit datelor Centrului științific de expertizare a preparatelor medicale din cadrul Ministerului Sănătății al Rusiei, citate de Sputnik, în prospectul preparatului Arbidol nu există informații privind administrarea lui împotriva bolilor infecțioase provocate de COVID-19.

Discutia despre Arbidol a pornit dupa Ministerul Sanatatii din China a inclus in luna februarie acest medicament in planul de diagnosticare si tratament al COVID-19.



Scandal in Rusia dupa ce o companie farmaceutica a mintit cu privire la un medicament anti coronavirus