Extrasport

Roland Garros si Turul Frantei cu spectatori sau deloc

Sursă foto: https://twitter.com/westafrikanews/

Aceasta este pozitia exprimata, joi, de Roxana Maracineanu, ministrul Sporturilor din Franta.

Cele doua competitii majore din sportul francez si mondial au fost amanate pentru a doua parte a anului din cauza pandemiei de coronavirus.

Turneul de tenis de la Roland Garros trebuie sa aiba loc in intervalul 18 mai – 7 iunie si a fost reprogramat de doua ori.

Acesta ar urma sa se dispute in perioada 20 septembrie – 4 octombrie.

Pentru prima data in istorie la Roland Garros terenul principal va beneficia de acoperis retractabil.

De asemenea, Turul Frantei care trebuia sa se desfasoare in perioada 27 iunie – 19 iulie a fost mutat in intervalul 29 august – 20 septembrie.

“Va trebui sa avem rabdare, sa mergem inainte cu precautie si sa nu facem planuri degeaba. Va mai trece putin timp inainte sa vedem competitii in care sportivii sunt in contact, alearga impreuna pe un teren, pedaleaza impreuna in pluton”, a declarat Roxana Maracineanu.

“Daca in septembrie lucrurile se imbunatatesc, toate evenimentele programate in calendar ar putea fi organizate. Turul Frantei si Roland Garros se vor desfasura numai daca exista permisiunea de a avea public. Nu se vor tine fara spectatori”, a mai spus ministrul Sportului din Franta.

In Hexagon campionatul de fotbal a fost incheiat prematur, cu PSG declarata campioana in 2019/2020.

Din 4 mai se vor aplica mai multe relaxari ale restrictiilor impuse in timpul starii de urgenta.

Oamenii vor avea permisiunea sa intreprinda activitati sportive individuale in aer liber in limita a 100 km de casa si cu pastrarea a 10 metri distantare sociala.

Presedinele Emmanuel Macron a lansat un apel ca si celelalte campionate din Topul 5 european sa urmeze modelul Frantei.

In Germania un raspuns in privinta reluarii fotbalului este asteptat pe 6 mai, in timp ce Spania, Anglia si Italia sunt pentru repornirea campionatelor intrerupte din cauza Covid-19.



Roland Garros si Turul Frantei cu spectatori sau deloc