Extrasport

Restricții covid întețite: Acces la locul de muncă în Italia doar pentru vaccinați, la categoria +50. Un nou Certificat Covid în Franța

Spre deosebire de țările nordice sau Danemarca care renunță  pe moment la orice Certificat Verde și restricții pe motive de sănătate, alte națiuni continuă mențină și chiar să întărească îngrădirea libertăților în numele covid. În ciuda faptului că injectarea mRNA și Certificatele Verzi au eșuat, nu au imunizat și nu au oprit explozia de cazuri covid. Astfel, Italia restricționează de pe data de 15 februarie 2022 accesul la locul de muncă al angajaților cu vârste de peste 50 de ani doar pentru cei care fac dovada dovada vaccinării prin documentul numit Super Certificat Verde. Coincidență,tot de la 15 februarie, în Franța intră în vigoare noi reguli pentru Certificatul Covid, care îi șantajează pe cei care au două „doze” mRNA să o facă pe a treia, dacă vor acces în anumite locuri sau chiar transport, fie că sunt vizitatori sau angajați.

Italia, Franța și Austria sunt țările care au impus cele mai drastice măsuri de limitare a libertăților personale, în Europa, în numele covid. În Austria injectarea cu mRNA a devenit obligatorie. În Franța, categorii profesionale trebuie să se vaccineze pentru a intra la locul de muncă.

Germania, care părea că o ia pe panta vaccinării obligatorii pe rețeta Austria, pare să fi renunțat pe moment la acest plan, care urma să înceapă din primăvara lui 2022. 

De pe data de 15 februarie 2022, intră concomitent în Italia și Franța noi restricții asupra libertăților personale. Între timp, ambele țări aruncă praf în ochi legat de eliminarea purtării măștii, în timp ce în fapt întețesc șantajul „vaccinării”.

Începem cu Franța. De  pe 15 februarie 2022, Certificatele Covid ale celor care au făcut două „doze” sunt valabile patru luni în loc de șapte luni de la ultima doză, așa cum a fost în 2021. Cei care vor să beneficieze ce Certificat Covid în 2022, trebuie să aibă a treia doză, iar testul anticovid nu mai este eligibil pentru acest nou document introdus prin lege. Certificatul Covid în Franța este implementat la această oră pentru persoanele cu vârste de peste 16 ani și oferă acces vizitatorilor dar și angajaților în cadrul unor evenimente culturale, târguri, transport pe distanțe lungi (avion, tren, autobuz), parcuri tematice, teleschi și servicii de catering, precum restaurante și baruri, trebuie să facă a treia doză. Persoanele cu vârste între 12 și 15 ani trebuie să prezinte și ele un Certificat Covid, dar acesta include încă testarea.

Franța a înăsprit, de asemenea, și uzul de fals al Certificatelor Covid, pentru că multă lume nu dorește să se vaccineze și încearcă să scape. Nu se mai poate scăpa, devine din ce în ce mai greu. Amenda pentru deținerea mai multor Certificate false se va pedepsi cu închisoare până la 5 ani și 75.000 de euro. Autoritățile acum pot cere pe lângă Certificat și prezentarea unui act de identitate cu poză. Prima abatere la prezentarea unui Certificat fals va însemna o amendă în valoare de 1.000 de euro, față de 135 de euro cât a fost în 2021.

Însă, Italia este țara lovită din greu pe planul libertăților personale. Autoritățile au inventat un Super Certificat Verde, adică un document de restricție care ia în calcul doar vaccinarea, iar testarea nu mai este eligibilă.

Astfel, în Italia, vaccinul a devenit obligatoriu pentru persoanele cu vârste de peste 50 de ani, dacă vor să aibă acces la un loc de muncă. Temporar, au acces și cei fără vaccin care au avut norocul să se îmbolnăvească în ultimele 6 luni, dar aceștia ajung până la urmă și ei tot la injectare.

Cei cu vârsta de 50 de ani sau peste din Italia care nu sunt vaccinați împotriva Covid-19 nu vor mai putea accesa locurile de muncă de marți în cadrul unei extinderi a schemei „Super Certificatului Verde”.

Conform regulilor care intră în vigoare de marți, 15 februarie, toți angajații din sectorul public sau privat cu vârsta de 50 de ani sau peste vor fi obligați să prezinte dovada vaccinării prin intermediul unui certificat de sănătate „super green pass” pentru a intra la locul de muncă.

Permisul verde „super” sau „întărit”, care este deja necesar pentru accesul la majoritatea locațiilor și serviciilor din Italia, arată că deținătorul a fost vaccinat sau recuperat de Covid în ultimele șase luni.

Aceasta include cetățenii străini, lucrătorii independenți și cei care sunt șomeri.

Orice persoană din această categorie de vârstă care rămâne nevaccinată de la 1 februarie sau care nu a primit o doză de rapel în decurs de șase luni de la finalizarea ciclului de vaccin primar, este supusă unei amenzi unice de 100 EUR din partea agenției de colectare a impozitelor din Italia, Agenzia delle intra-Riscossione.

În plus, modificarea regulii din 15 februarie înseamnă că orice persoană din această grupă de vârstă care nu poate prezenta dovada vaccinării la intrarea la locul de muncă ar putea fi amendată sau suspendată fără plată.

Cei găsiți la locul de muncă fără permisul de vaccinare riscă amenzi între 600 și 1.500 de euro, care se dublează în cazul unei încălcări repetate. Angajatorii prinși că nu respectă regulile riscă amenzi între 400 și 1.000 de euro.

Vaccinarea a devenit deja obligatorie în Italia pentru toate categoriile de vârstă  pentru personalul universitar și pentru cei care lucrează în academiile de formare de muzică, artă și dans în temeiul decretului din 7 ianuarie. Cei care lucrează în aceste profesii vor avea nevoie și de „super-pass-ul verde” pentru a-și continua munca din 15 februarie.

Ei se alătură personalului medical, poliției, profesorilor și lucrătorilor din serviciile de urgență la categoriile de lucrători în Italia care fac obiectul unui mandat de vaccinare.

Pe moment, toți ceilalți lucrători din Italia pot continua să folosească acum „permisul verde de bază”, care poate fi obținut și printr-un rezultat negativ al testului Covid, pentru a merge la muncă.

Într-un interviu acordat duminică radiodifuzorul național italian Rai, ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a spus că semnele sunt pozitive, dar a îndemnat oamenii din Italia să continue să acționeze cu prudență.

„Cerința pentru cei peste 50 de ani este o decizie corectă care ne pune în situația de a privi lunile următoare cu mai multă încredere”, a spus Speranza.

„Trebuie să insistăm în continuare asupra vaccinării – cu cât uscăm mai mult zonele nevaccinate, cu atât țara este mai sigură”, a adăugat el.

Cu toate acestea, injectarea reperată cu mRNA este încă netestată pe termen mediu și lung. Sunt persoane vaccinate care decedează subit sau au complicații care nu se investighează și nici nu se fac publice. În plus, cu toată rata mare de vaccinare din unele țări europene, deși s-a anunțat că se dorește imunizarea populației, cazurile de covid au explodat la cote mult mai mari în comparație cu cele de dinaintea Erei preMrna. Aceste lucruri au arătat că vaccinarea mRNA nu a funcționat așa cum s-a anunțat, în sensul de imunizare, iar nici restricțiile ptin Certificat Verde nu au avut un efect în diminuarea numărului de cazuri de covid. Cu toate acestea, unele țări continuă nu doar să le folosească în numele covid, dar să le și înăsprească.



Restricții covid întețite: Acces la locul de muncă în Italia doar pentru vaccinați, la categoria +50. Un nou Certificat Covid în Franța