Extrasport

Reguli noi in restaurante, baruri si terase dupa ridicarea starii de urgenta

Autoritatile vorbesc de relaxarea masurilor de restrictie impuse in timpul starii de urgenta dupa data de 15 mai. Data la care se intentioneaza redeschiderea hotelurilor, nu insa si a hotelurilor.

Reprezentantii industriei HORECA au realizat insa un plan de functionare pe care l-au transmis autoritatilor, anunta profit.ro

Un plan care reglementeaza viata sociala in aceste spatii adaptata la noua normalitate, asa cum a fost denumita perioada post stare de urgenta de insusi presedintele Romaniei.

Astfel, restaurantele vor fi redeschise treptat, în intervalul 16 mai - 15 iunie, conform planului propus autorităților de către proprietarii localurilor, mai întâi cu o distanță de 1,5 - 2 metri între mese, cu maximum 8 locuri la masă și cel mult 200 de clienți primiți în același timp, sunt noile reguli gândite în HORECA, au transmis reprezentanții industriei pentru Profit.ro.

"Este important să existe un plan cu reglementări și măsuri fezabile, în vederea menținerii siguranței, atât pentru angajați, cât și pentru oaspeți", a declarat Daniel Mischie, președintele organizației patronale din Horeca - HORA, pentru profit.ro



Reguli noi in restaurante, baruri si terase dupa ridicarea starii de urgenta