Extrasport

Proteste la sediul BBC: Stickere cu persoanele posibil decedate din cauza injecțiilor mRNA, lipite la BBC (video). În aceeași zi BBC anunța măsuri legislative noi pentru înăbușirea protestelor în Marea Britanie

Imagini video de pe singura rețea socială din lume unde pe moment există libertate de expresie - Twiiter - arată proteste la sediul BBC din Londra. Lumea a lipit pe geamuri sute de stickere cu pozele persoanelor dragi decedate posibil din cauza injecțiilor mRNA. BBC, alături de toată presa mainstream, refuză cu obstinație să își facă treaba de presă și să investigheze sau să preseze autoritățile să ancheteze. Tot marți, BBC anunță „un proiect legislativ care va permite Poliției să închidă protestele înainte ca acestea să provoace perturbări serioase, conform noilor planuri guvernamentale”.

 

Se observă din imaginile de mai jos câte stickere sunt, sute, ale unor persoane decedate în ultima perioadă, din aprilie 2022 încoace, de când există un exces de decese din alte cauze decât covid în Uniunea Europeană, Marea Britanie și SUA..

BBC, alături de toată presa mainstream a susținut „campania de vaccinare” din anii 2020 și 2021 prin distribuirea de informații fără acoperire științifică legate de serurile mRNA, alături de politicieni și doctori selectați, în timp ce alte voci au fost reduse la tăcere și discreditate sistematic. S-a dovedit că vocile reduse la tăcere au avut, în fapt, dreptate: vaccinul nu a imunizat, vaccinul nu a oprit pandemia, vaccinul a fost insuficent testat, vaccinul nu a oprit transmiaia virusului, proteina Spike nu a rămas doar la locul vaccinării, proteina Spike nu a fost eliminată în câteva zile din organism.

Din 2022, de când Europa, Marea Britanie și SUA au înregistrat excese de decese, aceeași presă mainstream refuză să întrebe autoritățile la conferințele de presă ce se întâmplă și refuză să fluture hârtiile cu excesul de decese scris negru pe alb în fața autorităților pentru a se dezvălui cauzele. 

De unde acest protest brusc la BBC? Care a fost cauza? Cauza de bază este excesul de decese, bineînțeles. Și a doua, cred, este modul în care BBC găsește de cuviință să acopere cu obstinație  mai departe campania din anii 2020, 2021 și 2022. Unul dintre articolele care a strârnit furie a fost acesta, pe care l-am observat zilele trecute aici: BBC și-a acuzat fără dovezi cititorii în loc să caute adevărul și, când faci asta, plătești nu doar prin pierderea credibilității, ci și prin aprinderea unei revolte. Este ceea ce s-a întâmplat.

Cititorii citesc și plătesc presa ca să le fie alături, să îi sprijine, să caute adevărul pentru ei, cei care merg la birou la șaibă, pentru ei cei care nu au timpul, calificarea sau curajul să caute, pentru ei cei care nu au o acreditare de presă, de „watchdog” în fața autorităților competente. Cei care merg zi de zi la șaibă se încred că sunt unii care îi apăra. Iar acei „unii” ar trebui să fie jurnaliștii, presa. Acest lucru a fost anihilat în anii 2020, 2021, 2022 și 2023 peste tot în ceea ce privește comunicarea despre virusul covid cu tot ce a inclus ea.

Presa nu merge la familiile celor sănătoși decedați subit, nu întreabă ce s-a întâmplat, nu întreabă autoritățile, nu cere teste de proteină Spike post-mortem.

Lucrurile degenerează. Și vor degenera mai departe, nu doar la BBC, pentru că excesul de decese există, iar cauza trebuie investigată și dezvăluită, oricare ar fi ea, covidul, mrna și proteina Spike sau altele. Dar trebuie văzut ce. Ceva e.

Ceva a cauzat în 2022 cel mai mare excedent de decese din Marea Britanie din ultimii 50 de ani, ceva a cauzat 31.000 de extra decese în Uniunea Europeană doar în octombrie (datele pe noiembrie nu sunt încă publice), în SUA la fel. Întrebarea este ce.

Noi legi în Marea Britanie pentru înăbușirea protestelor

Coincidență sau nu, BBC a anunțat marți că „Poliția ar putea avea voie să închidă protestele înainte ca acestea să provoace perturbări serioase, conform noilor planuri guvernamentale”. Planurile vor fi prezentate într-un amendament la Legea de ordine publică, care urmează să fie introdus luni, rapid.

De data aceasta, articolul BBC include părerile pro și contra, așa cum scrie la cartea de presă.

Așadar, propunerile i-ar ajuta pe ofițeri să restrângă „o minoritate perturbatoare” care utilizează tactici precum blocarea drumurilor și marșul lent. Schimbările urmăresc să ofere poliției o mai mare flexibilitate și claritate cu privire la momentul în care poate interveni.

Scopul declarat al noilor propuneri legislative este de a reprima protestele perturbatoare ale unor grupuri precum activiștii de mediu Just Stop Oil, Insulate Britain și Extinction Rebellion, care au folosit tactici, inclusiv blocarea drumurilor.

Guvernul britanic afirmă că schimbările ar însemna că poliția nu va trebui să mai aștepte blocări de drumuri pentru a închide un protest.

Prim-ministrul Rishi Sunak a declarat: „Dreptul la protest este un principiu fundamental al democrației noastre, dar acesta nu este absolut. Trebuie să se găsească un echilibru între drepturile indivizilor și drepturile majorității muncitoare pentru a-și desfășura ziua. Nu putem avea proteste conduse de o mică minoritate care să perturbe viețile publicului obișnuit”.

Poliția este de părere că „acest lucru îi va sprijini pe ofițeri să ia măsuri cu încredere și rapid și să efectueze arestări acolo unde este cazul”.

Dar, din informațiile existente există puțină claritate, deoarece totul depinde de o definiție a sintagmei „perturbare gravă” și încă nu există una.

Comisarul de poliție metropolitană, Sir Mark Rowley, spune că vrea să știe „unde ar trebui să se atingă echilibrul drepturilor”.

Martha Spurrier, directorul grupului pentru drepturile omului Liberty, a spus că propunerile au fost „o încercare disperată de a închide orice cale pentru ca oamenii obișnuiți să-și facă auzită vocea”. Ea a spus că permiterea poliției să închidă protestele înainte de a avea loc orice întrerupere „creează un precedent periculos”.

Liderul laburist Sir Keir Starmer a spus că tactica activiștilor Just Stop Oil este greșită și „profund arogantă”, dar poliția avea deja puterea de a lua măsuri împotriva lor. El a spus ofițerilor de Poliție că li se poate oferi mai multă claritate cu privire la momentul în care să intervină fără a fi nevoie de legislație suplimentară.

„Mi-e teamă că este vorba despre a trata orice disidență pașnică drept terorism efectiv”, este o altă părere exprimată la BBC Radio 4.

Grupul Just Stop Oil a descris propunerea drept „o încercare sinistră și autoritară de a submina drepturile fundamentale ale omului care stau la baza democrației noastre”.

Proiectul de lege pentru ordinea publică includea deja prevederi pentru a crea o nouă infracțiune pentru interferarea cu infrastructura națională cheie, cum ar fi rafinăriile de petrol și căile ferate, și pentru „blocare”. Rămâne de văzut ce va include cel nou.

Să sperăm că nu va fi interzisă lipirea de stikere în cadrul unui protest, de exemplu, doar ipoteitic, pe geamurile BBC.

Vadim Cușnarencu



Proteste la sediul BBC: Stickere cu persoanele posibil decedate din cauza injecțiilor mRNA, lipite la BBC (video). În aceeași zi BBC anunța măsuri legislative noi pentru înăbușirea protestelor în Marea Britanie