Extrasport

Posterul Star Wars: observati diferentele

Star Wars a fost fumat dupa primul episod, insa de atunci studiourile Lucas s-au incapatanat sa il readuca in actualitate cu episoade total neinteresante. Nu am fost niciodaat un fan al seriei si, in afara de cateva fragmente din filmul initial, nu am vazut nimic. Insa, dupa aproape 30 de ani m-am mai uitat la ceva din Star Wars: posterul din China. Este, de fapt, singurul lucru care trebuie vazut din Star Wars 2016.

Nu a aparut nicaieri in Romania acest poster, desi aparent cei din spatele filmului au pompat zeci de articole din presa din Romania dorind sa atraga cat mai multa lume la cinematograf.

Daca filmul nu e de vazut, anuntandu-se deja mai plictisitor decat tampenia de Avatar, posterul de mai jos nu trebuie ratat.

In stanga se afla posterul  original al Star Wars din SUA, iar in dreapta posterul aceluiasi film din China. Presa americana s-a cam iritat, dupa ce s-a observat ca in China a fost scos de pe poster actorul de culoare. Insa, privind lucrurile la rece, nu cred ca sunt cu ceva de acuzat  chinezii.

Ei pur si simplu nu au acel public tinta, al oamenilor de culoare. Daca la americani mereu exista un sef de politie de culoare sau personajul central este de culoare pentru ca in SUA exista un public numeros de culoare (cel care duce si economia inainte, de fapt), in China asa ceva nu exista. Asadar, chinezii nu trebuie acuzati de rasism, ei au facut doar un poster care sa atraga propriul public la cinema, si nu sa il sperie. 



Posterul Star Wars: observati diferentele