Extrasport

Planeta Maimuțelor | Cei care au luat boala erau vaccinați cu mRNA?

Dacă la covid ne-am uitat la romanul „1984” al lui George Orwell, acum trebuie să mai adăugăm o carte în bibliotecă. Este vorba despre „Planeta Maimuțelor", romanul științifico-fantastic scris de Pierre Boulle în 1963. Acesta prezintă o lume unde omul nu mai este cel care deține controlul, ci maimuțele. Romanul imaginează o societate din anul 2500, condusă de gorile violente, de urangutani savanți și de cimpanzei intelectuali. 

Cazuri de „variola maimuțelor” o boală despre care 99% din lume nici nu știa că există pare să fie continuarea pandemiei de covid. Și, ghinion, tocmai când se scăpase de restricții se revine la ele, Belgia deja a anunțat că se fac 21 de zile de „arest la dominciliu” pentru cei care au luat boala maimuțelor. Urmează provincia.

Dacă nimeni nu știe cum a ajuns această boală în mai multe țări din Europa sau America, cumva concomitent, o întrebare la care se poate afla răspuns și ar fi interesant de știut este următoarea: câți dintre cei care suferă de variola maimuței au fost și vaccinați de covid cu mRNA?

Întrebarea este legitimă, pentru că voci proeminente, dar nemediatizate, din lumea medicală au avertizat din 2021 încoace despre efectele necunoscute la acest moment, produse de vaccinurile mRNA: printre ele se enumeră posibile riscuri de scădere a imunității pe termen indefinit în fața bolilor contagioase (viroze, bacterii etc.) dar și a celor necontagioase (ex. cancer), producerea unor cheaguri de sânge și altele.

Vestea bună este că pentru variola maimuței există vaccin, SUA a comandat deja 13 milioane de doze. De ce nu, pentru a proteja populația, să nu se realizeze și un vaccin nou, mRNA, pentru această nouă pandemie, având în vedere evoluția pozitivă a științei, grație căreia 66% din populația globului a fost imunizată cu cel puțin o doză în fața covidului? Ce mai sunt acum niște doze în plus pentru variola maimuței?

Totul vine în paralel cu o campanie de sărăcire la nivel mondial prin creșterea prețurilor la energie.

La acest moment, conform BBC, „nu se știe cum acest virus a ieșit din Africa” și cum, concomitent, a infectat zeci de persoane pe toate continentele, după ce ani de zile a rămas doar pe „Continentul Negru”. La fel ca la covid, „nu se știe”.

Cert este că la acest moment există în zonele neendemice (în afara Africii adică) mai multe cazuri de covid decât s-au înregistrat în 2022 în Nigeria, o țară cunoscută cu variola maimuței. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, zilele trecute se adunaseră 92 de cazuri de variola maimuței în afara Africii în doar câteva zile de la debutul noii pandemii, în timp ce în Nigeria fuseseră în total 46 de cazuri în cinci luni de zile, de la începutul lui 2022 și până în prezent.

Vadim Cușnarencu



Planeta Maimuțelor | Cei care au luat boala erau vaccinați cu mRNA?