Extrasport

Pentru cine nu s-a prins: Cazul Djokovic nu este despre tenis, ci despre libertatea pierdută și dictatura sanitară. Revoluția Mondială începe cu Djokovic, în „Down Under”

Băieți (și fete și neutri) scriu pe net despre cazul lui Novak Djokovic. Cu meserii de la băgători în seamă, la jurnaliști și politicieni, toți plătiți să susțină narativul vaccinării și al dictaturii sanitare mondiale, ei încearcă să minimizeze ceea ce se petrece în cea mai mare dictatură a lumii la acest moment, Australia. Pentru că, de fapt, lucrurile stau altfel și se duc într-o direcție nedorită de către cei care au construit atent în ultimii doi ani zăbala mondială. Povestea Revoluției Globale începe în „Down Under”.

Australia - urmată de Noua Zeelandă la distanța foarte mică, apoi în ordine de de Austria, Germania, Franța și Italia (pe moment) - este la acest moment cea mai mare dictatură din lume, din motive sanitare.

De ce este cea mai mare dictatură? Au construit lagăre covid în care au ținut proprii cetățeni veniți din călătorii de peste hotare, dar și alți bolnavi. Luni de zile au fost despărțite familii din cauza restricțiilor de intrare în țară. Cei care evadau, la propriu, erau aduși înapoi și li se prelungea șederea. Nu, nu sunt întâmplări despre evrei persecutați de naziști sau despre ruși persecutați de ai lor. Citiți articolul BBC din linkul aflat în paragraf.

Sute de mii de oameni ies în stradă în Australia pentru a se renunța la codurile QR din Certificatul Verde. Degeaba. Conducătorii politici se uită în cealaltă parte. Presa la fel.

Australia a vaccinat 80% din populație, a ținut lockdown țara în 2020 pentru 10 cazuri de covid pe zi, în numele „politicii zero cazuri de covid”. Acum are peste 65.000 pe zi. Persoane decedate zilnic, extrem de puține, în jur de 10-15. Și aproape toți au vaccin, au cod QR și restricții ba în Victoria, ba în alte județele australiene, de trebuie să citești un volum de reguli înainte să ieși pe stradă.

Până și în China poți intra acum, ca străin, dacă stai în carantină. La acest moment nu se poate intra în Australia ca străin dacă nu ești vaccinat, cu mici excepții. Iar aici a intrat în scenă Djokovic. A obținut o excepție de intrare în țară, fiind nevaccinat, dar trecut prin boală. Așadar, cu imunitate naturală recunoscută de știință pe viață, o imunitate naturală nerecunoscută de lege - pentru că așa e în tenis.

Ținut la interogatoriu nouă ore, cu telefon confiscat ore bune, cu bagaje confiscate până la aflarea unei decizii legate de acceptarea sa în Australia, cazat într-un hotel murdar - Djokovic a declanșat o discuție mondială. Pentru că actualele libertăți pierdute se vor putea recâștiga doar printr-o Revoluție Mondială.

Să nu uităm cine a pornit-o. Iar sistemului, alături de presa care predică unicul adevăr inclusiv în România, este în stare de paralizie și frică. Se vede. Se simte în aer. Se simte în rânduri. Să nu uităm cum celebrul poet Adrian Păunescu a fugit la Ambasada SUA din București, în 1989, fugărit de lume și luat la propriu la șuturi pe stradă. Un poet bun și talentat, nu făcuse nimic în afară că scrisese pentru sistem.

Ați văzut ce promovează presa în 2021? Memeuri cu Djokovic. Uitați-vă la Don't look up dacă toți anii ăștia nu v-ați prins de șmecherie, poate vă prindeți acum din film, e în vogă și pe înțelesul tuturor. Dar memeuri cu vaccin și coduri QR de ce nu avem?

În Serbia a ieșit lumea pe stradă pentru a-l susține pe Djokovic, în frunte cu președintele țării. Djokovic nu este doar cel cel mai mare sportiv din istoria Serbiei, dar și cel mai mare din istoria Australiei. În loc să ii facă statuie la Melbourne, dictatura australiană îl ține pe erou la margine. 

O mare greșeală. Politicienii au uitat, dar sportul și arta sunt capabile să facă revoluții. De aceea, sportul a fost primul lovit de pandemie. Mai știți când în 2020, cu 2.000 de cazuri de covid pe zi la nivel mondial, tot sportul din lume s-a oprit timp de trei luni? Apoi a reînceput fără spectatori. Apoi, cu suișuri și coborâșuri, ba s-a interzis accesul pe stadioane unor categorii, ba s-a impus o limită de spectatori, ba iarăși s-a interzis accesul, ba cod QR și așa mai departe. Audiențele la sport au scăzut. Modelele de sport au fost sever afectate. Ce poate fi pentru un tânăr, băiat sau fată, mai frumos decât să aibă un model din sport, care luptă și muncește pentru victorie?

Care sunt modelele de acum? Homosexualii și neutrii de pe rețelele sociale, promovate în mijlocul filmelor Disney și Marvel? Acele minorități care schimbă acum legi? Iar 22% din Franța a celor care nu s-au vaccinat de covid este numită „minoritate insignifiantă” care trebuie „enervată până la final”? Minoritățile sexuale mai mici ca număr în mod cert față de minoritățile vaccinale sunt mai importante? De ce minoritățile nu sunt tratate la fel? Sunt unele minorități mai importante decât altele?

Adunările mari, știm de pe vremea lui Ceaușescu, nu plac comuniștilor de atunci sau de acum. Pe atunci era vorba „circulați, circulați”; când 5-10 oameni vorbeau pe stradă. Sportul crea adunări mari, distruse încă de dinainte de covid în România prin divizarea sistematică, neîtâmplătoare și calculată a celor mai mari cluburi de fotbal: Steaua, Dinamo, Rapid, Universtatea Craiova și Poli Timișoara. Nimeni nu mai știe cu cine să țină și nu se mai vine la stadion.

Djokovic, voit sau nu, a făcut o mutare excelentă. A venit cu un permis medical, legal, să intre în Australia sau în „Down Under” cum îi place să spună vădit la mișto, cu gașca lui. Dacă era lăsat să intre, cred că australienii ținuți luni de zile cu narativul covid și al vaccinării ar fi ieșit să dea foc. Și s-ar fi terminat cu covidul în Australia la fel cum a început. Dacă nu era lăsat să intre, ceea ce se întâmplă pe moment, scandalul urma să fie internațional, și așa cum îl vedem acum, doar la nivel de memeuri și polemică.

Nu a venit încă timpul pentru Revoluția Mondială, dar mulți s-au trezit acum. Se vede pe rețelele sociale.Întrebările vin pe aceleași teme, de la mii și mii de oameni.

De ce este normal să fie scandal? Pentru că lumea se trezește, în special cei vaccinați care încă dorm liniștit. Și încep întrebări, pentru că aceia vaccinați care au dormit un an, ei se trezesc încet. Cei care dorm află acum și încep să se uite la cei care până acum au urlat  ca DiCaprio la „comeată”, în „Don't look up". 

Adică cum? Boala care îi afectează în proporție de 85% doar pe cei de peste 65 de ani și  95% doar pe cei cu boli anterioare îl oprește pe un om de 30 de ani sănătos tun să intre într-o țară?

Adică cum? Trebuie să te vaccinezi ca să mai faci sport la nivel înalt, devine sportul doar al rasei ariene a vaccinaților? Nu am scăpat de rasa ariană?

Adică cum?  Un om cu test covid negativ nu mai poate intra într-o țară? Dacă nu este bolnav de ce este restricționat? De ce i se confiscă lucrurile? De ce este izolat în codiții mizere?

Adică cum?  Există lagăre covid în unele țări?

Adică cum? A apărut Omicron în Africa de Sud și cu toate vaccinările, Certificatele Verzi, restricțiile și țările închise tot s-a răspândit peste tot? Adică omul nu poate opri virușii?

Adică cum?  Devine vaccinarea obligatorie în Austria, Germania, Franța și Italia? 

Adică cum?  Un om nu este acceptat să intre într-o țară când știința spune că atât persoanele vaccinate, câșt și cele nevaccinate, transmit această boală? Nu este mai echitabil testul, dacă vrem sănătate?

Adică cum?  Pentru multe cazuri de covid, dar mai puține decese, se restricționează libertățile peste tot, mai ales în țările cu majoritatea populației vaccinată?

Adică cum? Cele mai vaccinate țări au cele mai multe cazuri de covid?

Adică cum?  Am făcut boala, deci sunt imunizat pe viață sau voi face forme extrem de ușoare pe viață și nu sunt liber, trebuie să mă vaccinez? 

Adică cum?  Adică nevaccinații au libertăți mai puține? Nu știam. 

Adică cum?  Ne-am vaccinat cum ni s-a cerut 70-80% și ne dovedim sănătatea cu un pașaport digital din ce în ce mai mult?

Adică cum?  „Complet vaccinat” înseamnă acum trei „doze”, iar „dozele” noastre expiră și devenim „nevaccinați”?

Adică cum?  Vaccinarea devine obligatorie după ce ne-am vaccinat opțional și de bună voie?

Adică cum?  Vaccinarea devine obligatorie și pentru copiii de minimum 12 ani, iar curând de la 5 ani în sus?

Adică, da. 

E destul de târziu pentru întrebări. Lucrurile sunt stabilite „până la final”, vorba lui Macron. Iar finalul se poate schimba din ce în ce mai greu.

Să ținem minte acest prim pas, Djokovic. Nu, nu este vorba despre el. Miza e mai mare. El a avut poziția sau curajul sau viziunea să creeze acest scandal mondial, dar și local în „Down Under”.

Întâmplător nu este, iar aici vedem că există speranță. 

Și să nu uităm: sportul prin cei mai mari campioni și arta prin cele mai talentate nume creează cele mai puternice modele. Și acestea nu vor putea fi niciodată distruse. Pentru că au lume multă  în spate.

Vadim Cușnarencu



Pentru cine nu s-a prins: Cazul Djokovic nu este despre tenis, ci despre libertatea pierdută și dictatura sanitară. Revoluția Mondială începe cu Djokovic, în „Down Under”