Extrasport

Nici nu a fost adoptat Certificatul Verde, că se vorbește de eliminarea testării antigen

Conform unor surse citate de Capital care a reluat News.ro, autoritățile ar pregăti un Certificat Verde care să intre din start la locul de muncă fără recunoașterea testării antigen, o metodă folosită peste tot. În codițiile în care, tot „pe surse”, pe data 10 decembrie 2021, se anunțase că Certificatul va debuta cu antigen. Patru zile a durat să fie scos antigenul, iar marșul spre vaccinarea obligatorie va rula tot rapid.

În timp ce testarea PCR va fi eliminată din SUA de la 31.12.2021, fiind considerată o metodă prea scumpă, autoritățile din România se pregătesc nu doar să o țină mai departe, dar sa elimine și testarea antigen din 2022, după ce vor introduce Certificatul Verde.

Un test PCR costă în jur de 250 de lei și este valabil trei zile astfel, pentru a intra la locul de muncă vor trebui realizate două teste PCR pe săptămână, adică un cost de 500 de lei pe săptămână. Lunar, înseamnă 2.000 de lei pentru un angajat care nu dorește să se vaccineze.

Acest lucru arată încă o dată că:

1. Măsurile luate de autorități nu sunt pentru a avea grijă de sănătatea nimănui, ci doar pentru comercializarea unui ser privat și experimental care nu funcționează așa cum a fost anunțat.

2. Certificatul Verde este un document volatil, ale cărui reguli se pot schimba oricând pentru a reduce libertățile și a forța comercializarea unui ser privat și experimental care nu funcționează așa cum a fost anunțat.

Să nu uităm că România are cele mai puține cazuri de covid din Europa ca incidență la mia de locuitori, fiind singura țară din Europa considerată „zonă verde”. Și fără Certificat Verde.

Celelalte țări, vaccinate doate în proporție de peste 60%, cu Certificat Verde și lockdownuri totale sau parțiale sunt în „zona roșie”.



Nici nu a fost adoptat Certificatul Verde, că se vorbește de eliminarea testării antigen