Extrasport

Miercuri seara a reinceput poluarea puternica in Bucuresti

Dupa ce miercuri de la ora 5 dimineata s-au inregistrat valori mari de poluare a aerului in Bucuresti, iar cauza oficiala a fost un incendiu la o fosta ferma de porci din zona Peris, in aceeasi zi dar de la ora 23.00 aerul irespirabil si mirosul puternic de ars au reaparut.

Miercuri, la ora 5:00 in zona de nord a Bucurestului a inceput sa se simta un aer irespirabil, inecacios, iar senzorii Airly indicau cresteri de peste 800% ori ale particulelor de praf PM 2.5 si PM 10. Explicatia a fost un incendiu in zona de Nord din afara Bucurestiului.

Miercuri dimineata, pe siteurile de stiri cauza aerului poluat a fost pusa pe seara unui incendiu la o ferma de porci abandonata din zona Peris.

In timpul zilei de miercuri, aerul poluat s-a diminuat, fiind la cote verzi, curate.

Numai ca miercuri noapte, in jurul orelor 23.00, senzorii Airly au inceput din nou sa devina violeti, iar afara mirosul era acelasi, un aer iresirabil, inecacios. Asa cum se vede in imaginea din stanga, la ora 23.20 particulele de praf PM 10 erau depasite cu 450%, iar cele de PM 2.5 cu 605%, totul crescand de la minut la minut. Asta dupa ce, asa cum am mentionat, pe durata zilei de miercuri aerul fusese impecabil, cu valori cuprinse intre 3 si 6 la PM 10 si PM 2.5.

Incendiul ar fi trebuit sa fie stins, iar conform meteorologilor masele de aer contaminate din Peris ar fi trebuit sa se indrepte spre Vest, nu spre Sud. Cu toate acestea, noaptea aerul contaminat a reaparut.

Din informatiile oficiale, desi aerul este greu de respirat si cu praf dens, nu ar contine substante toxice.



Miercuri seara a reinceput poluarea puternica in Bucuresti