Extrasport

Michael Jordan: ”Am suportat destul”

Sursă foto: https://twitter.com/sol_medya/

Legendarul baschetbalist american a luat atitudine pe fondul tulburarilor sociale din Statele Unite, dupa ce un politist alb a ucis un cetatean de culoare in timpul unei retineri in orasul Minneapolis.

Michael Jordan s-a alaturat oamenilor indignati de scena devenita virala pe internet, in care politistul Derek Chauvin il tine imobilizat pe George Floyd pana cand acesta si-a pierdut viata ramanand fara aer.

”Sunt profund intristat, cu adevarat indurerat si pur si simplu furios. Simt si vad durerea, indignarea si frustrarea tuturor. Am suportat destul!”, a declarat Michael Jordan.

”Sunt alaturi de cei care lupta impotriva rasismului si a violentei asupra persoanelor de culoare din tara noastra. Trebuie in continuare sa ne exprimam pasnic impotriva nedreptatii”, a mai spus fostul mare jucator american din NBA.

Dincolo de ocean fierbe societatea dupa ce un cetatean de culoare a murit prin sufocare in timp ce era retinut de fortele de ordine.

In varsta de 46 ani, George Floyd a fost arestat in afara unui magazin din orasul american Minneapolis.

Cateva minute mai tarziu acestia isi pierdea viata dupa ce a fost tinut imobilizat la pamant intr-o forma extrema.

Din filmarile devenite virale pe internet se observa cum un politist pe numve Derek Chauvin il tine pe Floyd la pamant cu genunchiul in pofida strigatelor acestuia ca nu poate respira.

In vele din urma, dupa opt minute de imobilizare, Floyd a murit. Povestea pe larg aici.

Politia din Minneapolis a intervenit in urma unui apel din partea proprietarului unui magazin. Acesta reclama ca George Floyd ar fi cumparat un pachet de tigari folosind 20 de dolari falsi.

Cazul lui George Floyd a devenit unul de interes global, iar in Statele Unite au pornit revolte populare in mai multe orase.

Presedintele Donald Trump a plasat Garda Nationala si armata in stare de alerta pentru a preintampina extinderea protestelor devenite virale.

Mai multi jucatorii care au evoluat in etapa a 29-a din Bundesliga i-au adus un omagiu lui George Floyd.

 



Michael Jordan: ”Am suportat destul”