Extrasport

Media teste/cazuri pozitive de covid, in scadere in Romania pentru a patra zi consecutiva

Se raporteaza zilnic peste 6.000 de cazuri de covid, insa numarul de teste este in crestere. Datele arata insa ca procentajul teste/cazuri pozitive este mai mic. Intre timp, in Italia vaccinarea a devenit obligatorie pentru cadrele medicale, iar peste tot in Europa, inclusiv Romania, se impun lockdownuri din ce in ce mai dure si se cere vaccinarea de catre autoritati ca unica solutie.

De saptamana trecuta, au inceput sa fie constat peste 40.000 de teste zilnice de covid. Pe 26 martie 16,01% dintre teste au fost pozitive.

Pe 24 martie, 15,80% pozitive. S-a ajuns pe 1 aprilie la 14,57%.

Zilele de 28 si 29 martie nu au fost incluse in tabelul de mai sus, pentru ca au raportat teste si cazuri mai putine (cele realizate sambata si duminica), nefiind relevante.

Trendul dupa cum se vede este descrescator, insa in campania de presa titlurile sunt zilnic cam la fel, in strategia de "o noua zi cu peste 6.000 de cazuri". Nu conteaza ca se fac mai multe teste. Nu conteaza ca autoritatile nu raporteaza cate teste PCR si cate de Antigen sunt pozitive pe zi, pentru a se putea calcula corect si separat fiecare categorie. 

Cel mai probabil pentru ca dupa ora 18.00 se inchid toate magazinele, iar din unele localitati nu ai voie sa iesi, in timp ce nici din casa nu mai poti iesi dupa ora 20.00, cazurile scad. Ideal, ca sa scada de tot ar trebui sa nu mai iasa nimeni, deloc.

Iar vaccinul salvator sa vina la usa fiecaruia pentru a ajunge si vaccina miliarde de oameni sanatosi, cand din 7 miliarde cifrele arata intr-un an de zile 129 de milioane de cazuri (si cine stie cate au fost pe langa neobservate).

Iar cand vaccinul nu va mai fi optional, dupa modelul din Italia sa devina obligatoriu, incepand cu unele 'categorii vulnerabile'.



Media teste/cazuri pozitive de covid, in scadere in Romania pentru a patra zi consecutiva