Extrasport

Lumea mă întreabă, eu răspund: Ne aflăm în faza a 4-a

Având în vedere articolele veridice scrise în timpul pandemiei, mă trezesc de multe ori că lumea mă întreabă mai puțin despre sport și mai multe despre altele, despre viață și ce se întâmplă în jur. Având în vedere ultimele evenimente, reiau pe scurt privirea de sus asupra anilor recenți și încerc să văd ce va fi în 2023. Pentru că planul este pas cu pas, clar, pentru cine are ochi să vadă. 

Am mai scris din 2021, trăim vremuri tulburi și lucrurile vor evolua în rău. Pe tura noastră. De aceea suntem record de populație, 8 miliarde, nu? Trebuie că se vor întâmpla lucruri destul de notabile. Se va duce totul spre rău, pentru ca apoi să fie bine pentru cei rămași. 

Ce trebui să faci ca să rămâi? Poate în episoadele viitoare. 

Pașii de mai jos ai strategiei implementate afectează toată populația lumii. Nu sunt locali. Aceștia au fost și sunt:

1. 2020 - Anul fricii. Frica de moarte a fost adusă peste tot, brusc, prin covid. Teatrul inițial de impunere a fricii a fost Italia. O boală cu mortalitate extrem scăzută, excepție făcând persoanele de peste 85 de ani, a fost transformată într-o uriașă frică de moarte. Totul a fost impus printr-o teroare mediatică fără precedent în istoria lumii și a presei. O agendă de cumunicare perfectă a fost sincronizată ca mesaj și expunere peste tot în lume. Din cauza fricii, lumea și-a cedat libertăți de bună-voie.

2. 2021 - Anul supunerii. 70% din Planetă a fost cucerită prin acceptarea voită sau forțată a injectării cu un ser experimental genetic, cu efecte pe termen mediu și lung necunoscute asupra sănătății. S-au predat și mai multe libertăți personale, cum ar fi accesul în spații publice, la locul de muncă, la ieșit pe stradă și altele - condiționate de un Certificat Digital de dovedire a stării de sănătate, în premieră mondială. Orice protest, de la voci contra ale specialiștilor sau mișcări de stradă, a fost înăbușit prin nemediatizare aproape totală și prin denigrare digitală. A fost și este mai departe un efort de coordonare aproape perfect.

3. 2022 - Anul sărăcirii - Începe Războiul din Ucraina, care este făcut răspunzător la nivel mondial de sărăcirea populației. În special clasele medie și cea de jos gâfâie din cauza inflației și prețurilor mărite foarte mult la utilități. Astfel, toată lumea este atinsă, de la afaceri la viața de zi cu zi. Fără compensările aduse de stat, multă lume nu ar mai putea locui în case, pentru că nu și-ar mai permite decât să achite facturi la gaze și curent electric.

4. 2023 - Ce an va fi? Al războiului? Al unei schimbări financiare majore? Va fi ceva nou cu siguranță, față de anii trecuți. Însă, va trebui să așteptăm să se decanteze și să se observe. Cert este că totul va continua pe fundația clădită prin (1) frică, (2) supunere și (3) sărăcire. Din fericire, noi în România nu prea ne-am suspus, iar sărăcia e sora noastră. Poate vom ține piept mai bine, poate vom ieși mai bine. Pe moment se merge aparent spre o extindere a războiului - se observă mutările importante ale unor țări din NATO „pe cont propriu” de a își extinde manevrele militare în Ucraina. Se dorește aparent o schimbare financiară importantă, pornită cu falimentului unor bănci rămase brusc fără obiectul muncii, adică fără numerar. Cred că va fi una dintre cele două sau cumulate, ar putea fi anul războiului extins și/sau anul monedei digitale.

5. 2024 - O să cutez să spun și pasul 5, dar luați-l ca pe ceva S.F. - o imaginație pe care nu o dorește nimeni și este cel mai probabil foarte improbabil. Dacă se va întâmpla ceva de la Pasul 4, cred că ar putea fi anul foamei. Moneda digitală sau poate Certificatul Digital anterior ar putea ajuta a la raționalizări de alimente, deplasări și servicii precum utilități și altele. Dar, dacă Pasul 4 va aduce ceva nou în 2023, cu siguranță Pasul 5 din 2024 va fi ceva nou iarăși.

Ce e de făcut? La nivel global, nimic. Zarurile au fost aruncate, am mai scris. Poate era ceva de făcut dacă nu avea loc punctul 2, iar la acel moment zeci de miloane ar fi ieșit. Poate. Deși, probabil nici așa, pentru că s-a ajuns într-un punct. Sunt vremurile la care trebuie lucrat cel mai mult la nivel personal, de schimbat lucruri majore la nivel personal care vor schimba la un moment dat lucruri majore la nivel global sau ce va însemna „global” peste o vreme. Cum se face asta? Repet, poate în episoadele viitoare, dar aici nu că nu mă simt, ci nu sunt în măsură. Poate primul pas este de pus mâna pe cartea veche de 2.000 de ani și ridicat din umeri la întrebarea „dar cum să fac asta, că e greu și imposibil?”. 

Vadim Cușnarencu



Lumea mă întreabă, eu răspund: Ne aflăm în faza a 4-a