Extrasport

Japonezii au descoperit posibil metal in vaccinurile mRNA de la Moderna: "Particula a reactionat la magnet"

Oamenii de stiinta japonezi au descoperit particule posibil metalice in vaccinurile mRNA de la Moderna, conform agentiei de presa Reuters.

"Particula a reactionat la magnet, asadar se banuieste ca este vorba despre o particula metalica", au declarat surse ale Ministerului Sanatatii din Japonia, pentru postul tv nipon NHK, citat de Reuters. Conform aceleiasi surse, nu s-a identificat clar tipul metalului din vaccinul covid, procedura fiind in derulare.

Particulele au fost gasite in recipiente nedeschise de vaccin, in opt puncte de vaccinare din Tara Soarelui Rasare.

Pe siteul NHK se explica si cum au fost descoperite aceste particule. Echipele medicale din Japonia trebuie sa verifice inainte de folosire flacoanele de substante straine. In cadrul acestor teste s-a descoperit aceasta particula.

Nu exista informatia daca in Romania, Uniunea Europeana, SUA  sau alte tari,  medicii au obligatia sa testeze flacoanele cu vaccinuri mRNA Moderna sau Pfizer sau le administreaza asa cum le primesc fara nici o verificare. Ar putea exista temeri similare si vaccinuri care sa fi trecut cu posibil metal in tarile care nu au adoptat procedurile de siguranta japoneze.

Japonezii ar fi administrat in jur de 176.000 de doze cu acest vaccin ce contine posibile particule metalice, insa procedura de stabilire exacta a magnitudinii se afla in desfasusare.

Pe moment, este vorba doar de vaccinul mRNA de la Moderna si doar de "cateva loturi" din Japonia, nu de toate "dozele". Insa, au fost suspendate, pe moment, toate cele 1,6 milioane de flacoane de Moderna din cele 863 de puncte de vaccinare din Japonia.

Vaccinurile Moderna pentru zonele din afara SUA sunt produse de o companie spaniola numita Laboratorios Farmaceuticos Rovi.

Rovi a reactionat public in urma descoperirii si a afirmat ca "aceasta contaminare ar putea fi cauzata de o problema de productie, urmand a se lansa o investigatie. Nu sunt afectate siguranta sau eficacitatea vaccinului". Lotul cu probleme numarul 3004667 a fost trimis doar in Japonia, mai sustin spaniolii.

Conform Japan Times, care il citeaza pe Masayuki Miyasaka, profesor emerit cu specializare in imunologie la Universitatea din Osaka (Japonia), metalul din vaccin nu poate declansa probleme medicale. "Daca exista metal in ser, odata injectat in muschi va fi neutralizat de celulele fagocite si nu va ajunge in tot corpul. Sunt zero sanse sa creeze probleme majore de sanatate", a declarat Miyasaka.

In anul 2020, dar si 2021, au fost voci medicale nemediatizate care au mentionat despre existenta nanoparticulelor metalice din vaccinurile mRNA, insa aceste informatii au fost considerate false, doar indemnuri la nevaccinare anticovid sau conspiratii.



Japonezii au descoperit posibil metal in vaccinurile mRNA de la Moderna: "Particula a reactionat la magnet"