Extrasport

Italia a depasit China la numarul de morti din cauza coronavirus. 99% aveau si alte probleme de sanatate

Sursă foto: https://twitter.com/laopinioncoruna

Joi a fost o zi neagra pentru statele confruntate cu pandemia de coronavirus, iar in Italia situatia ramane una critica.

Italia ramane ”campioana” la numarul de noi cazuri, cu 5.322 de bolnavi noi si 427 de morti intr-o singura zi.

Astfel, Italia ajunge la 3.405 morti in total, depasind China, tara de origine a noului virus gripal, unde au murit 3.245.

In alte cinci tari s-au inregistrat peste 1.000 de noi cazuri doar joi, cu Spania (3.194) si Germania (2.993) venind puternic din urma.

Vedeti mai jos cifrele inregistrate, joi, 19 martie:

screenshot-www-worldometers-info-2020-03-19-22-46-26
sursa tabel: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Revenind la Italia ramane bizar numarul mare de morti, peste China la ora actuala.

Autoritatile sanitare italiene s-au uitat in statisticile celor decedati dupa infestarea cu coronavirus si au observat ca media varstei acestora este de 79.5 ani.

In plus, peste trei sferturi dintre mortii din Italia aveau probleme cu presiunea arteriala crescuta, in timp ce o treime sufereau si de diabet, anunta South China Morning Post, care citeaza Bloomberg.

Astfel, concluzia oficialilor italieni este ca in procent de 99% dintre oameni rapusi de coronavirus sufereau si de alte afectiuni, avand dosare medicale consistente.

Potrivit unui studiu realizat de Spitalul Casal Palocco pe 18 procente dintre cei decedati s-a concluzionat ca doar trei victime ale coronavirusului, adica 0.8 la suta din total, nu au avut nicio patologie anterioara.

Aproape jumatate dintre victime suferisera de cel putin trei afectiuni, iar o patrime au avut cel putin una sau doua situatii medicale in trecut, se mai arata intr-un material acreditat Agentiei France Press.



Italia a depasit China la numarul de morti din cauza coronavirus. 99% aveau si alte probleme de sanatate